İYİ Partili vekilden çarpıcı FETÖ iddiası

İYİ Partili vekilden çarpıcı FETÖ iddiası
Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Partili Kamil Erozan, Bakanlıklardaki FETÖ yapılanmasına ilişkin çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Meclis Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve KHH'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif'te konuşan İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Dışişleri Bakanlığı hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

İYİ Partili Erozan, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevlilerin yüzde 25'inin FETÖ nedeniyle görevlerinden alındığını belirtti. Bu sayının dünyanın hiç bir yerinde kabul edilemeyeceğini söyleyen Erozan, FETÖ nedeniyle görevden atılanların yüzde 90'ının 2009 senesinde göreve başladığını söyledi. 

Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti'nin FETÖ önergesinin reddedilmesine de değinerek, "Burada bırakıyorum bu maddelere ilişkin, ama biz bugün daha doğrusu dün, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması diye bir önerge verdik, bu genel kurulda reddedildi bu.Bu reddedildi diye bu iş bitmedi. Biz orada olması gereken sonuçları sağlayacak şekilde yazılı soru önerileri vermeye devam edeceğiz. Bunun bir örneğini anmak isterim. İçişleri Bakanlığı’ndan FETÖ’cü olarak kaç bin kişi atıldı? On bin kişi diyelim. Üç yüz bin kişilik bir kurumda on bin kişinin oranını siz hesaplayın. Silahlı kuvvetlerden kaç kişi atıldı? Binlerce kişi. Beş yüz bin kişilik bir kurumda o binlerce kişinin oranını siz hesaplayın. Sayın Çavuşoğlu, geçen sene beş yüz elli kişiyi attık dedi. Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bunun sayısı yaklaşık altı yüze yaklaştı. Nedir oran biliyor musunuz? Bakanlığın yüzde yirmi beşi. Dışişleri Bakanlığı’nda her dört kişiden biri FETÖ’cüymüş. Böyle bir oran dünyanın hiçbir yerinde tahayyül edilemez. Ve ben size söylüyorum, bu kurumdan geldiğim için söylüyorum. Bu atılanların yüzde doksanı 2009 senesinden sonra bakanlığa alınmıştır, 2009 senesini de tesadüfen söylemiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler