İYİ Partililer, Nutuk'u görme engeli vatandaşlarla buluşturdu

İYİ Partililer, Nutuk'u görme engeli vatandaşlarla buluşturdu
İYİ Parti toplumsal Politikalar Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutkunu görme engellilerin de okuyabilmesi için Braille alfabesine dönüştürdü.

Abdullah Mutlu TOKGÖZ/ ÇANKAYA ANKARA / YENİÇAĞ 

İYİ Parti toplumsal Politikalar Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutkunu görme engellilerin de okuyabilmesi için Braille alfabesine dönüştürdü. Altı ciltten oluşan bu büyük eseri başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdumuzun dört bir yanında bulunan görme engelli okullarına hediye etti. Braille alfabesini unutulmaması ve görme engelliler arasında yaygınlaştırılmasını hedefleyen İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yükseli, "Görme engellilerin eğitimlerine katkı sağlamak için İlk önce baş öğretmenimiz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutkunu bütün öğrencilerin okumasının gerektiğini “  belirterek tarihimize ışık tutan bu eserin görme engelli öğrenciler tarafından da rahatça okunabilmesi için braille alfabesine dönüştürülmesi gerekliliğini göz önünde bulundurarak katkı sağlamak istediklerini söyledi.

07-14 Ocak Beyaz Baston  Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bütün İYİ Parti teşkilatlarında farkındalık etkinlikleri düzenlendi ve bu haftaya ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

ic-fotograf-001.jpg

"ÇALIŞMADAN DOLAYI BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ" 

Bu eserin Ankara ve İstanbul İl Başkanlığının katkılarıyla Ankara’da Görme Engelli öğrencilere eğitim veren  okullara dağıtımı yapan İYİ Parti ekibinde Güneydoğu Gazisi ve İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Hüseyin Özlük, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Komisyon Üyesi Nimet Özdemir, “Böyle bir hizmeti yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını” ifade ettiler.

"TÜRKİYE'YE YAYMAK İSTİYORUZ" 

Ulu önder Atatürk’ün adeta vasiyetname gibi bizlere emanet ettiği bu fevkalade eserin  Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Kahramanmaraş, Gaziantep, Tokat İllerimizde de bu kitap dağıtıldığını söyleyen Başkan Hüseyin Özlük bu illerimizdeki görme engelli çocuklarımızın da  esere yakında kavuşacaklarını, bunu tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini sözlerine ekledi.