James Jeffrey'den Türkiye'ye yardım açıklaması

James Jeffrey'den Türkiye'ye yardım açıklaması
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib’de Türkiye’ye yardım için tüm seçeneklerin masada olduğunu belirterek, “'NATO, İdlib'de Türkiye'ye yardım etmek için ne yapabileceğine bakıyor” dedi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Brüksel'de konferans bağlantısıyla gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında İdlib’de yaşananlara da değinen James Jeffrey, İdlib'deki ateşkesi Rusya ve Suriye hükümetinin ihlal etmesi halinde' alınabilecek önlemleri de ele aldıklarını belirtti.

NATO’nun İdlib’de Türkiye’ye yardım etme konusunda açıklamalarda bulunan Jeffrey, “NATO,  İdlib'de Türkiye'ye yardım etmek için ne yapabileceğine bakıyor. Her şey masada” ifadelerini kullandı.

“S-400 TUTUMU NETLEŞMELİ”

'Ateşkesin ihlali halinde Türkiye'ye yardım için İdlib'e kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışarıda tuttuklarını, havadan ne yapılabileceklerine ise baktıklarını' belirten Jeffrey, Ankara’nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili tutumunu netleştirmesi gerektiğini söyledi.