22 yıl sonra ilk resmi ziyaret

22 yıl sonra ilk resmi ziyaret
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nın Türkiye ziyareti öncesi Fransız medyasında Türkiye ile ilgili haber ve yorumlar dikkat çekiyor.

22 yıl sonra ilk resmi ziyaret

Le Monde gazetesi “Türkiye’nin Suriye’deki cihatçı gruplara garip desteği” başlığını kullandığı haberinde, Türk hükümetinin Suriye’deki bazı gruplara, özellikle cihatçılara “sağladığı destekten dolayı” yoğun eleştirilere maruz kaldığını yazıyor. Le Monde gazetesi, “Zaten Aralık ortasından bu yana geniş bir yolsuzluk skandalının yarattığı türbülansa yakalanmış olan Erdoğan hükümetinin Türk yorumcuları ve siyasetçilerinin yoğun eleştirilerinin altında olduğunu” belirttiği haberinde, Türk hükümetinin Suriye ile ilgili resmi çizgisinin artık “devletin tepesinde de eleştirildiği, Cumhurbaşkanı Gül’ün Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Suriye konusundaki uzlaşmaz tutumlarını olumlu karşılamadığı” iddialarını da öne sürüyor.

“Cihatçılara destek” iddiası

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nın Türkiye ziyareti öncesi Fransız medyasında Türkiye ile ilgili haber ve yorumlar dikkat çekiyor. Le Monde gazetesi “Türkiye’nin Suriye’deki cihatçı gruplara garip desteği” başlığını kullandığı haberinde, Türk hükümetinin Suriye’deki bazı gruplara, özellikle cihatçılara “sağladığı destekten dolayı” yoğun eleştirilere maruz kaldığını yazıyor. Le Monde gazetesi, “Zaten Aralık ortasından bu yana geniş bir yolsuzluk skandalının yarattığı türbülansa yakalanmış olan Erdoğan hükümetinin Türk yorumcuları ve siyasetçilerinin yoğun eleştirilerinin altında olduğunu” belirttiği haberinde, Türk hükümetinin Suriye ile ilgili resmi çizgisinin artık “devletin tepesinde de eleştirildiği, Cumhurbaşkanı Gül’ün Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Suriye konusundaki uzlaşmaz tutumlarını olumlu karşılamadığı” iddialarını da öne sürüyor.