Japonya Merkez Bankası'ndan ekonomi tahmini

Japonya Merkez Bankası'ndan ekonomi tahmini
Japonya Merkez Bankası (Bank of Japan - BoJ) Başkan Yardımcısı Masazumi Wakatabe, ekonomideki toparlanmanın devam etmesini beklediklerini s?

Japonya Merkez Bankası'ndan ekonomi tahmini

Japonya Merkez Bankası (Bank of Japan - BoJ) Başkan Yardımcısı Masazumi Wakatabe, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Virüsün yayılmasında yeniden başlayan artışlara da dikkat çeken Wakatabe, buna bağlı olarak küresel ekonomideki toparlanmanın bir süre daha ılımlı bir düzeyde süreceğini vurguladı.

Wakatabe, jeopolitik ve iklim değişikliğiyle ilgili çeşitli riskler de dahil olmak üzere küresel ekonomideki çok katmanlı risklere dikkat edilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

"MERKEZ BANKALARI AŞIRI ENFLASYONU ÖNLEMELİ" 

BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda geçen hafta yaptığı açıklamada, yıllık enflasyonun yüzde 2.0'ye yakınlaşmasının ardından, sürdürülen gevşeme politikasından çıkmayı gündeme alabileceklerini söylemişti. Kuroda'ya göre, BoJ elinden geleni yapmasına karşın, yıllık enflasyonu henüz yüzde 2.0 hedefine yükseltemedi.

Merkez bankalarının aşırı enflasyon veya deflasyonu önlemekten sorumlu olduğunu da vurgulayan Kuroda, enflasyon hedefine ulaşma aşamasında para politikasının "bazı sınırları" olduğunu ekledi.