Arda Güler'i bekleyen büyük tehlike

Arda Güler'i bekleyen büyük tehlike

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Tarık Daşgün''ü hatırlıyor musunuz?

Hatırlatayım! 1994-95 sezonunun sonunda genç bir yıldız adayı olarak Gençlerbirliği''nden alınmıştı Fenerbahçe''ye. Hatta kaçırılmış, 15 gün Büyükada''da bir yazlıkta saklanmıştı ki Galatasaray''a gidemesin diye.

Fenerbahçe, o dönem Gençlerbirliği''ne öyle bonservis parası vermişti ki; o parayla rahmetli İlhan Cavcav Gençlerbirliği''ne müthiş bir tesis kazandırmıştı.
Ne oldu sonra?
Başdöndüren ilgi, daha olmadan dünya yıldızı gibi gösterilmek mahvetti delikanlıyı. Sanıyorum 2 sezon ancak kalabildi Fenerbahçe''de, kaybolup gitti.
Cafercan Aksu vardı bir de. 13 yaşında Galatasaray alt yapısına gelmiş, alt yaş gruplarda adından söz ettirmiş, sol ayağı ile büyülemişti herkesi. "Muhteşem, süper, büyük yıldız" gibi yakıştırmalar, inanılmaz ilgi, daha olmadan olmuş gibi göstermeler onu da mahvetti. Kaybolup gitti.
Batuhan Karadeniz en taze örnek.

Türk futbolunun geleceğiydi kimine göre. Süper Lig''de ilk golünü attığında Beşiktaş formasıyla 16''sındaydı daha. 17''sinde Milli Takım''daydı. Ama onu da yukarıdakiler gibi mahvettiler. Kendisini Van Basten gibi görmeye başlamıştı, kaybolup, gitti.
Daha çok isim sayabilirim böyle...

Gökhan Emreciksin''i bilen var mı şimdi mesela. Messi Muhammed''i de anımsayatım size; 11 yaşındayken daha şöhret yapılan Muhammed Demirci''yi. Kaybolup, gitti.

16 yaşındayken Süper Lig''de oynayan genç oyuncu olan Gürhan Gürsoy vardı bir de! Şimdi nerede? Kaybolup, gitti.
Burada keseyim. Yoksa destan olacak! "Kayıp yıldızlar" destanı.
Şimdi Arda Güler''i de bekliyor bu tehlike!
Fenerbahçe''de ilk kez ilk 11''de sahaya çıktı; 16''sında daha.
Ama hemen Maradona yaptık onu da.
Kaç gündür gazetelerde Arda Güler, televizyonda Arda Güler, Arda Güler de Arda Güler. Dillerde Arda Güler.
Daha çocuk o! Liseye gidiyor. Bu yaşında dünyanın en büyük yıldızı gibi davranmayalım. Başını döndürmeyelim, gelişimini sağlamasına izin verelim. İstanbul tehlikeli bir şehir yıldız adayları için. Kimler kayboldu bu İstanbul sokaklarında...
Biliyorum ki onu Ali Koç kazandırdı bu kulübe.

Hatta dönemin sportif direktörü Damien Comolli, kendisine verilen raporu okumadı bile. Ali Koç, kendisine getirilen görüntüleri izler izlemez bütün işini gücünü bıraktı, gitti alıp da geldi.
Şimdi korumak da ona düşüyor.
Eminim ki o da endişelidir bu durumdan, gerekeni yapacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları