Zehir tacirlerine büyük darbe!

Zehir tacirlerine büyük darbe!
İstanbul’da 4.5 milyon TL değerinde kokain ele geçirilirken, Zonguldak’ta yapılan operasyonda Safranbolu’dan Ukrayna’ya gitmek için gemiye binmekte olan TIR’da 118 kilo eroin bulundu

İSTANBUL’da 4 milyon 500 bin TL değerinde kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın uyuşturucu madde getirildiği yönünde bilgi elde ettiği bir konteyner Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından izlemeye alındı. Ekvador’dan İspanya’ya getirilen muzun İspanya’da boşaltılmasından sonra konteynerin boş olarak bir gemiye yüklendiği; Danimarka-Almanya güzergâhı üzerinden Ambarlı Limanı’na uğrayacağı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine, konteyneri İstanbul’a getirecek geminin konum bilgisi çıkartılarak uydu üzerinden izlenmeye başlandı. Gemi, Ambarlı Limanı’na ulaşınca da Piri Reis adlı Gümrük Muhafaza devriye botu tarafından takibe alındı. Geminin Ambarlı Limanı’na yanaşmasının ardından Almanya’dan yüklenerek Bulgaristan’a götürülmek istenen dondurulmuş balık muhteviyatlı eşya taşıdığı anlaşılan konteyner x-ray taramasına sevk edildi. Taramada, soğutucu motorların bulunduğu iki farklı yerde yoğunluk tespit edildi. Narkotik dedektör Köpek Nero da konteynerin frigo soğutucusunun fan kapaklarına yoğun tepki verdi. Kapaklar sökülerek yapılan aramada 27 paket içerisinde yaklaşık 30 kilogram ağırlığında ve piyasa değeri 4.5 milyon lira olan kokain ele geçirildi.

Tam giderken...

Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin ortak çalışması sonucu 118 kilo eroin yakalandı. Bir istihbarat üzerine Karabük’ün Safranbolu ilçesinden aldığı yük ile Ukrayna’ya gitmek için Zonguldak Gümrük Kapısı’ndan geçiş yapan TIR, Ro-Ro gemisine binmek üzereyken Gümrük  Muhafaza ekipleri tarafından durduruldu. X-ray taramasına sevk edilen aracın dorsesinin kenarlarında farklı yoğunluk tespit edilince narkotik dedektör köpekleri kullanılarak arandı. Ekipler, söz konusu yerlerde 115 paket içerisinde 118 kilogram eroin ele geçirdi.