Pegasus çalışanları kovuldu

Pegasus çalışanları kovuldu
Kadir Gecesi'nde paylaştıkları alkollü masa fotoğrafıyla büyük tepki çekmişlerdi. Pegasus'un o çalışanları işten kovuldu.

Pegasus Hava Yolları''nın bir grup çalışan, Kadir Gecesi''nin olduğu akşam rakı masasında bir fotoğraf paylaşarak "Kadir Gecesi özel" ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşımda bulunan 3 işçinin işten çıkartıldığı belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu olayla ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu. 

Ayrıca "Konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır" açıklaması yapılmıştı.

PEGASUS''TAN AÇIKLAMA

Gelen tepkilerin ardından havacılık devi konu hakkında bir açıklama yaptı.

Yapılan paylaşımın şirketle alakalı olmadığını belirtilmişti.

O kişilerle ilgili gerekli aksiyonların alınacağı duyurulmuştu.

Pegasus''tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz." dedi.

Pegasus''ta örgütlü olan Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu''nun T24''e verdiği bilgiye göre söz konusu paylaşımda yer alan 3 Pegasus çalışanı işten çıkarıldı.

Pegasus İnsan Kaynakları''nın yaptığı açıklamada ise "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" çerçevesinde konuya ilişkin bilgi verilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

İlgili Haberler