KAEÜ’nün yerli ve milli yazılımının uzaktan eğitimde sürdürdüğü başarısına nazar değdi

KAEÜ’nün yerli ve milli yazılımının uzaktan eğitimde sürdürdüğü başarısına nazar değdi
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ)’nün, eğitimde kalite güvencesi için 2016 yılında başlattığı ve Eğitim Fakültesinde pilot olarak uyguladığı Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP), salgın sürecinde yazılım eklemesi yapılarak eğitim portalına dönüştürüldü.

Duygu Nur AVŞAR / Kırşehir

Özel bir şirketle yapılan anlaşma ile altyapısı 3 yıl önce hazırlanan proje sayesinde üniversitedeki 20 bin öğrenci Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Portalı vasıtasıyla sorunsuz şekilde derslerini on-line sürdürüyordu. 23 Kasım ile birlikte on-line sınav haftasına geçilmesine rağmen sistemde yaşanan sorunlardan dolayı sınavların 9. haftaya ertelenmesine karar verildi. Öğrencilere sınav günü 00.30 gibi bir SMS ile sınav haftasının ertelendiği bilgisi geldi. Sabah uyanınca durumu SMS üzerinden öğrenen öğrenciler son dakika karar alınmasına tepki gösterdiler.

Türkiye’nin en yenilikçi üniversitesi olan Ahi Evran Üniversitesi kurduğu altyapı sistemi ile Kovid-19 dönemi boyunca öğrencilere kesintisiz ve sorunsuz hizmet verdi. Birçok üniversitenin uzaktan eğitim sisteminde sorunlar yaşanırken KAEÜ eğitim vermeye devam etti.

Yerli imkanlarla üretilen sistemin kısa zamanda bu kadar ilerlemesi iyi bir gelişme olurken tam olarak sorunsuz çalışabilmesi için hala zamana ihtiyaç olduğu gözler önüne serildi. 9. haftaya ertelenen on-line sınavlar sorunsuz gerçekleştirilebilecek mi, öğrenciler tarafından merak konusu.