"Paket değil, temizlik makinesi mübarek!"

"Paket değil, temizlik makinesi mübarek!"
Meclis'te görüşülecek olan 5. Demokratikleşme Paketi'ni eleştiren CHP'li Emine Ülker Tarhan, "Demokratikleşme söylemi pis kokuların geldiği ağızlara hiç mi hiç yakışmıyor" dedi

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, bugün TBMM'de görüşülecek olan 5. Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Demokratikleşme söylemi pis kokuların geldiği ağızlara hiç mi hiç yakışmıyor" dedi. Tarhan, Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmaya çalışan AKP hükümetinin bunu halk için, hak ve özgürlükler için değil, sadece korktuğu için kaldırdığını öne sürdü. İşlenen her günaha bir isim konduğunu belirten Tarhan, dayatmalara "milli irade", zülum mahkemelerine "özgürlük mahkemeleri", faşizme "ileri demokrasi" adının verildiğini belirterek, "Şimdiki yolsuzluk örtünüze de demokratikleşme paketi adını verdiniz" dedi. "İçinde ne ararsanız var, ama demokrasi yok" diyen Tarhan, açıklamalarına şöyle devam etti:

Pislikleri silmek için

"Ne kolay öyle demokratikleşme demek. Sanki; babalı-oğullu, enişteli-kayınlı rüşvet rezaletleri bu ülkede yaşanmamış, tarihin en büyük görev değişimleri bu nedenle yapılmamış gibi, bu paketle görevden almalara yürütmenin durdurulması kararı verilmesini engelliyorsunuz. Hırsızların mal varlığına el konulmasını önlüyorsunuz. Hakkında şaibeler olan bir emniyet müdürünün soruşturulmaması için yetkiyi Adalet Bakanı'na devrediyor, adamınızı koruyorsunuz. Mahkeme kararını yerine getirmeyen adamlarınızı kolluyor, onların neden olduğu tazminatları halkın cebinden ödetiyorsunuz. Hırsızların varlıklarını korumak için emsali görülmemiş şekilde, yargıyı sizden izin istemek zorunda bırakıyorsunuz ki, bu anayasanın ve mahkemelerin bağımsızlığı ilkesine açıkça aykırıdır. Özgürlükleri yok etmek için, tutuklama için oyçokluğu yeterken, malvarlığına elkoymak için oybirliği istiyorsunuz. Dostlarınızın aleyhine verilen tedbir kararlarını kaldırtıyorsunuz. Paket değil, panikle hazırlanmış temizlik makinesi mübarek, tüm pislikleri silmek için."

Sanki "Ak Saruman"

Tarhan, konuşmasının devamında Başbakan'a şu sözlerle yüklendi: "Sanki Magrip'ten Maşrık'a bir dudağı yerde bir dudağı gökte o namlı masal fenomeni gibi sağa sola öfkeyle bağırmamış, ifade vermesi gereken oğlunu arabasına atıp Boğaz sefası yapmamış gibi. Komisyon havuzlarıyla anketlerin manipüle edildiği, haber altyazılarının sansürletildiği, bir telefonla manşetlerin ve program akışlarının değiştiği ülke sanki. Yüzüklerin Efendisi'nin 'Orta Dünya'sı. Yapansa ar damarı çatlamış 'Ak Saruman'mış gibi. Demokratikleşme söylemi pis kokuların geldiği ağızlara hiç mi hiç yakışmıyor."