Ünlü şarkıcı, Apple Music ve Spotify’a rest çekti!

Ünlü şarkıcı, Apple Music ve Spotify’a rest çekti!
Ünlü şarkıcı, Apple Music ve Spotify gibi platformların baskıcı olduğunu söyleyerek yeni albümünü bu platformlarda paylaşmayacağını açıkladı.

West, albümünü Apple Music ve Spotify’da yayınlamayacak

ShiftDelete - Apple Music ve Spotify, ünlü şarkıcıların eserlerini MP3 olarak yayınlayabildiği en ünlü rakip platformlar. Ünlü şarkıcı Kanye West ise, bu platformlarda yeni çıkacak albümü “Donda 2“yi yayınlamayacağını açıkladı. West’in bu kararı, hayranlarını şaşırttı. 

West, albümünü Apple Music ve Spotify’da yayınlamayacak

Sevilen şarkıcı, Apple Music ve Spotify gibi platformların ‘baskıcı bir sistemi‘ olduğunu söyleyerek yeni albümü Donda 2’yi yalnızca kendisinin sahibi olduğu Stem Player cihazında yayınlama kararı aldı. West’in 2021 hit albümü olan Donda 2, 22 Şubat 2022‘de yayınlanacak.

Kanye West, bir Instagram gönderisinde Apple Music, Amazon, Spotify ve YouTube gibi platformların sanatçıların şarkılarından elde ettikleri gelirlerden ücret kesmesini eleştirdi. Kesilen komisyonları desteklemek istemediği için yeni albümünün yalnızca Stem Player’dan sipariş edilebileceğini açıkladı.

Günün sonunda, Donda 2 hiçbir büyük müzik akış platformunda yayınlanmayacak ve hayranların yeni albümü dijital olarak dinleyebilmek için 200 dolarlık bir Stem Player cihazı satın almaları gerekecek. West’in sahibi olduğu Stem Player platformu, oradaki şarkıları dinlemek için bir cihaz gerektiriyor. Bu cihazı da bir bilgisayara USB yoluyla bağlayarak müzik dinlenebiliyor.

West, yayın endüstrisini reddetse de Apple tarafından büyük bir destek gördü. Şirket, ünlü şarkıcı Donda albümünü aksiliklerden dolayı ertelediğinde kendisine 3 farklı lansman etkinliği düzenlemişti. West’in aldığı yayın ücretleri dışında, satışlardan da yaklaşık olarak 7 milyon dolarlık bir kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. Ayrıca kendisi daha önce, Stem Player’ın Apple’ın kar amacı tutmayan bir bölümü olduğunu da söylemişti.