Karamollaoğlu: “Beka değil AKP’nin tükenmişlik sorunu”

Karamollaoğlu: “Beka değil AKP’nin tükenmişlik sorunu”
Temel Karamollaoğlu, aday tanıtım toplantısında AKP’nin miadını doldurduğunu söyledi, “Beka sorunu yok AKP’nin tükenmişlik sorunu var” dedi. Organizasyonda, yolsuzluk karşıtı sloganların atılırken, dürüstlük vurgusu yapıldı.

Saadet Partisi, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesi, Ankara’da aday tanıtım toplantısı düzenledi, yürüteceği kampanyanın ayrıntılarını açıkladı. Partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren organizasyona katılmak için Congresium’a geldiler. Aday ve kampanya tanıtımına Saadet Partisi eski genel başkanları Recai Kutan ve Mustafa Kamalak da hazır bulundu. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, ‘Milli Görüş’ geleneğinin yıllar içerisinde istikrarını sürdürdüklerini söyledi. AKP hükümetinin politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu “AKP artık miadını doldurmuş gözüküyor. Türkiye’ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır, bu da çok açık bir şekilde görülüyor” dedi.

“EN BÜYÜK OPERASYONU AK PARTİ KENDİSİ YAPIYOR”

İktidarın yorgun olduğunu ifade eden Karamollaoğlu şöyle konuştu: İktidar kendisi yorgun, Türkiye’yi de yoruyor. Bitkindir. Türkiye’yi de bitkinleştiriyor. Vereceği hiçbir sözün artık hiçbir karşılığı yoktur. Her seçim öncesi yaptıkları gibi algı operasyonlarına başvuruyorlar. Diyorlar ki sınırlarımızda dış güçler var… Biz de diyoruz ki bugün en büyük operasyonu AKP kendisi yapıyor. Bu iktidara sormak istiyorum. 16 yıldır bu ülkeyi siz yönetmediniz mi? 16 yıldır istediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirdiniz, istediğiniz kararnameyi çıkardınız, istediğiniz bürokratı görevden aldınız istediğinizi siz getirdiniz. Hiç kusura bakmayın. Kendi acizliğinizi mağdur edebiyatıyla örtemezsiniz. Operasyon var diyerek dış güçler diyerek artık milleti kandıramazsınız. Bu ülkenin başına gelen en büyük operasyon bizatihi sizsiniz. Yaptığınız yanlışlıklarla adaleti siz dumura uğrattınız."

BEKÂ SORUNU YOK AK PARTİ’NİN TÜKENMİŞLİK SORUNU VAR

“AKP seçimde kötü sonuç alırsa bekâ sorunu olurmuş. Başörtülü bacılarımız sokaklarda yürüyemezmiş. Bütün bu iddialar için biz sadece hadi oradan demekten başka bir çare bilmeyiz. Bu ülkenin beka sorunu var diyenler bu ülkenin bekasını bizzat tehlikeye atanlardır. Bu ülkenin beka sorunu yoktur AK Parti’nin tükenmişlik sorunu vardır. Bu nedenle değişime ihtiyaç var. Türkiye, yerel yönetimler tıkanmıştır. Yeni bir değişime, dönüşüme ihtiyaç duyduğu açıktır. Milletimize sormak istiyorum. Yerel yönetimlerde adam kayırmayı ve torpili liyakat ile değiştirmeye var mısınız? Yoksulluğu ve rantı alın teriyle değiştirmeye var mısınız? Umutsuzluğu umutla değiştirmeye var mısınız?”

ADAYLAR TANITILDI

Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından Saadet Partisi’nin adayları tek tek sahneye davet edildi. Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları adayları içerisinde ilk sahneye davet edilen isim Adıyaman belediye başkanı adayı Ahmet Faruk Ünsal oldu. Karamollaoğlu’nun sahneye davet ettiği tüm adaylar partilileri selamladı.

BENDEN BİN LİRA KAMPANYASI İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Partinin ‘Seçim Karargâh Başkanı’ Fatih Aydın, “Tahrik edileceğiz ama tahriklere kapılmayacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Gereken bütün tedbirleri bugünden alacağız” dedi. Ayrıca, “Benden Bin TL” kampanyası başlattıklarını duyuran Aydın, “Biz sizlerden bir hafta içinde bin TL partimize destek vermenizi istiyoruz. İmkanı olmayanların eş dost akraba arkadaş ve komşularını bin TL’yi genel merkez hesaplarına yatırılmasını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

KAMPANYA SLOGANI: DÜRÜST BAŞKAN DÜRÜST YÖNETİM

Aydın’ın konuşmasının ardından sinevizyon gösterisiyle Saadet Partisi’nin yerel seçimlerde kullanacağı slogan duyuruldu. Saadet Partisi’nin yerel seçimlerdeki sloganı “Dürüst Başkan Dürüst Yönetim” oldu. Öte yandan sosyal medyada “Dürüst Olmak Gerekirse” başlığıyla bir de hastag çalışması başlatıldı.

“DÜRÜST BAŞKANLAR CEPSİZ CEKET GİYECEKLER”

“Bildiğiniz tüm ceketleri unutun” sloganıyla seçim tanıtımı öncesi sürpriz hazırlayan Saadet Partisi, “Cepsiz Ceketi” tanıttı. Cepsiz cekete dair yapılan tanıtımda, “Dürüst başkan dürüst yönetim anlayışına sahip olanlar cepsiz ceket giyecekler” denildi. Karamollaoğlu temsili olarak, Sivas belediye başkanı adayı Melih Seçilmiş, Edirne belediye başkanı adayı Mansur İriş, Akyazı belediye başkanı adayı Selman Demirtaş, Altınordu belediye başkanı Haluk Şensoy ve Bayrampaşa belediye başkanı adayı İsmail Akar’a cebi olmayan ceketlerden giydirdi.

SAADET’İN MASKOTU ‘DÜRÜST SAMİ’

Öte yandan Saadet Partisi yerel seçimlerde bir de maskot kullanacak. Partinin maskotunun adı ise ‘Dürüst Sami’ olarak belirlendi. Video görüntüyle salona bağlanan Sami’nin salonu dolduranlara ilk sözleri “Heyecanlandım. Aboo çok kalabalıksınız” oldu.