Kasaptaki ete soğan doğramaktan beter

Genelkurmay Başkanı’nın bir gazetede yayınlanan beyanatını okurken şaşırdım. Hilmi Özkök’ün bu konuda ’kasaptaki ete soğan doğramam’sözlerinden bir farkı
yoktu.
Kurunun yanında yaşlar da yanarmış. Genç komutanların değil onlara emir veren üst rütbelilerin yanlış yapmış olduğunu söylemek istiyor Genelkurmay Başkanı. “Şu karışık Türkçedeki ifadeye bakar mısınız? Genelkurmayın bilgi, belge ve görüşlerinin hukuki ve yasal dayanak oluşmasına katkı verdiği de yanıt mahiyetindeki değerlendirme arasında.”
Kara Harp Akademisi’nin tüm komutan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin tutuklandığını, bir tek dönemin komutanı Özel’e dokunulmadığını anlatıp, başsavcılık tebliğnamesinde beraati istenen düşük rütbeli subayların Özel’in öğrencileri olduğunu ileri sürdü. Bunları çok sayıdaki avukat söylüyor. Yargıtay Başkanı Ali Alkan da Özel’i ziyaret etmişti 15 Temmuz’da. Hatırlarsınız.
Özel, eskiden olduğu gibi düşüncelerini açıkça söyleyen komutanlardan değilmiş. İkili görüşmelerde bunları suhuletle anlatırmış, falan filan. Bütün bu dikkatli tavırlardan hangi sonuca ulaştı TSK? Savunma hakkı tanınmadan, belirsiz, uydurma delillerle, Danıştay Davası’nı Ergenekon’la birleştirerek PKK ve katillerin şahitlikleriyle Atatürk’e ve devrimlerine bağlı komutanların bu işten kazançları ne oldu? Koskoca İlker Başbuğ’un rütbeleri sökülecek miş? Güleyim bari. Atatürk’ün de rütbeleri sökülmüştü ama sonunda Meclis ona Mareşallik rütbesi verdi.

 


***

 


Sayın Başkanın bu sözleri gazetelerde yayınlanırken Şırnak’ta silahlı ayaklanmanın 30. yılı kutlanıyordu. Dağlara ateşle Apo yazılıyor, havai fişekler atılıyor, kadınlar o güzelim kıyafetleriyle halay çekiyorlardı. Ama bu kıyafetler gerçek bir şenlik amacıyla giyilmemişti. Sevinenler de en çok Molla Mustafa Barzanigiller olmuştur herhalde.
Bir dernek kuruluyor ve oranın adının “Kürdistan bilmem ne derneği” olduğu söyleniyor.
Böyle bir devlet mi var, böyle bir ülke mi var Sayın Genelkurmay Başkanı?
Amiral Cem Gürdeniz “Osmanlı’da donanma yoktu, Türkiye’nin de amiralleri yok” diyor. Sizin kibarlığınız ve suhuletli davranışlarınız pek işe yaramamışa benziyor!
Statlarda muhalif protestolar yasaklanıyor, muhalif protesto dediğiniz de ne; hükümet
istifa!
Ben olsam istifa ederdim. Kendimi kurtaracağıma ülkemi kurtarmak için. Dünyada istifa eden ilk Devlet Başkanı veya Genelkurmay Başkanı da olmazdım.

Yazarın Diğer Yazıları