TÜRKİYE BAYRAMDAN HÜSRANA

TÜRKİYE BAYRAMDAN HÜSRANA
TÜRKİYE BAYRAMDAN HÜSRANA

Fatih Terim yönetiminde Andorra, Romanya ve Estonya’yı devirince umutlanmıştık. Hepimiz Hollanda’yı yenip play-off o

Fatih Terim yönetiminde Andorra, Romanya ve Estonya’yı devirince umutlanmıştık. Hepimiz Hollanda’yı yenip play-off oynamanın hayallerini kuruyorduk. Ama Kadıköy’de işler umduğumuz gibi gitmedi. Önce Robben ardından, Sneijder bayramı bize zehir etti, play-off’a kalamadık.

 

Kadıköy’de tarihi bir gün... Şükrü Saracoğlu’nun sevgi okyanusunu andıran tribünlerinde coşku dev dalgalar yaratmış, rüzgarlar fırtına, fırtınalar kasırga olmuştu... Her yer kırmızı-beyaz seyri doyumsuz gül bahçelerini andırıyordu... Hollanda’nın turuncu laleleri şaşkın şaşkın etrafını izliyordu...  Şarkılar, türküler, marşlar, dört bir yanı inletiyor, 52 bin kişilik müthiş koro adeta çok sesli müzik ziyafeti çekiyordu... Dalgalanan al bayrakların üzerindeki ay ve yıldız o ihtişamlı, ahenkli uyumu ile dans ediyor, belki de tarihe şanlı bir not daha düşmenin müjdesini veriyordu... Tribünleri sevda yumağına çeviren binlerce kişi haykırıyordu: “Gönlümüz ay-yıldızla birlikte, ne mutlu Türküm diyene” Parola belli idi: “Portakal! Dur bakalım orda kal! Ver vizeyi bize hoşçakal!” Son İmparator Fatih’in aslanları sahaya çıktığında gök gürültüsünü andıran, tüyleri diken diken ürperten o ses “Türkiye!” Öyleyse haydi çocuklar zafere! Ancak bütün bu güzellikler bir anda tersyüz oldu. Düğün oldu hüzün, zafer oldu keder, bayram oldu hüsran! 8’de Robben sağdan topu ceza sahasına ortaladı, kimsenin dokunamadığı top ağlarımızla buluştu, Kadıköy’de şok yaşanıyordu: 0-1. Rakibin üzerine dalga dalga gelmeye başladık... 27’de tribünler hop oturdu hop kalktı, Arda’nın vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı. Tribünlerden duyulan ses şuydu: “Ah bu da kaçar mı?” 39’da Umut’un kafası dışarı çıktı, 40’da Sneijder kalemizi yokladı, meşin yuvarlak autu boyladı. 42 ila 43’te golcü oyuncu net fırsatları harcayınca taraftar haykırıyordu: “Burak sen bu işi bırak!” 47’de içimizden iki kişi vurdu bizi... Fenerbahçeli Kuyt, Sneijder’i gördü, Galatasaraylı futbolcu, umutlarımızı Şükrü Saracoğlu’nun çimlerine gömdü: 0-2. Her şey güzel başlamıştı, Brezilya dizisi gibi toz pembe hayaller kuruyorduk... Ama olmadı, mutlu bir düşten uyandık, Hollanda’ya 2-0 kaybettik. Estonya’yı 2-0 yenen Romanya play-off’a adını yazdırdı. Tribünler yıkılıyordu: “Arkası gelmez dertlerimin.”

 

Muhteşem taraftara yazık oldu

* Maça taraftarlar çok büyük ilgi gösterdi. Stadı dolduran 52 bin futbolseverler, mücadele öncesinden itibaren coşkulu destekleriyle Şükrü Saracoğlu Stadı’nı adeta bayram yerine çevirdi. Her koltuğa bir Türk bayrağı bırakıldı. Taraftarlar 90 dakika bitiminde yenilgi nedeniyle tribünleri üzgün terk etti.
* 56. dakikada oyundan çıkana kadar mutlak gol şanslarından yararlanamayan Burak Yılmaz, kenara gelirken büyük tepki gördü. Tribünlerin ıslıklarla protesto ettiği milli futbolcu, hiçbir tepki vermeden yedek kulübesine geldi. Burak’a yapılan bu protestoya sosyal medyada tepki oluştu.
* Portakalları 2-0’lık üstünlüğe taşıyan golü Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder kaydetti. Ancak Sneijder’in gol sonrasında sevinmemesi dikkat çekti. Sneijder’in attığı golde asisti Fenerbahçe’nin yıldızı Dirk Kuyt yaptı.
* Hollanda maçını Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da Türk Milli Takımı forması giyerek izledi. Bağış, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte karşılaşmayı takip etti.

 

Hayat devam ediyor

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma bitiminde son derece üzgündü. Tecrübeli çalıştırıcı, “Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Rakibimiz bize göre sahaya daha sağlam basıyor.  Avrupa’da kendi ligimizin seviyesinin üstüne çıkmak zorundayız. ’Şanssızdık’ diye diye bugünlere geldik. Maç 1-1 olsaydı belki değişirdi. Az doğrular yaptık ve kaybettik. Yolumuza yeni oyuncularla devam etmek zorundayız. Brezilya’da olamadığımız için çok üzgünüm” dedi.

 

Üstün olan taraftık

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Van Gaal, Türkiye karşısında üstün oynadıklarını ve haklı bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. Türkiye’nin zaman zaman yaptığı baskının normal olduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “Rakibin pozisyon bulması doğal. Onlar için karşılaşmanın önemi çok büyüktü. Biz de kazanmak için mücadele ettik. Sakatlarımıza rağmen önemli bir zafer elde ettik. Brezilya’da başarılı olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.