Katliamı savunan tişörtlerle televizyona çıktılar

Katliamı savunan tişörtlerle televizyona çıktılar
Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, Rusya devlet kanallarında çalışan kişilerin, Buça katliamına yönelik eleştirilerine karşılık olarak ''Ben utanmıyorum'' yazılı tişört giydiklerini, yayınladığı çarpıcı bir videoyla gösterdi.

Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik işgalinde 2 aylık süreç geride kalmak üzereyken, geçen günlerin bilançosu ise oldukça ağır. Geçtiğimiz günlerde, Rusya tarafından saldırıya uğrayan bir diğer Ukrayna kenti de, Kiev bölgesinde bulunan Buça oldu. Buça''dan dünyanın dört bir yanına kan donduran görüntüler sevilirken, vahşice katledilen sivillerin sayısı ise, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Olga Stefanishyna tarafından ''''bini aşkın'''' olarak açıklanmıştı.

Kiev''de yaşayan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova ise, bölgedeki durumu insanlara aktarmayı sürdürüyor. Khalilova bu kez çarpıcı bir paylaşıma daha imza attı. Twitter hesabından video yayınlayan Kırımlı gazeteci, Buça katliamına yönelik eleştirilere karşın Rusların verdiği yanıtı paylaştı.

''''UTANMIYORUM''''

Khalilova, videoyu ''''Rusya devlet kanallarında ve birçok kurumda çalışanlar Buça katliamına gelen eleştirilere cevap olarak ''Ben utanmıyorum'' yazılı tişört giyiyorlar'''' sözleriyle paylaştı. 

Videoda, Rus çalışanların, Buça''daki sivil katliamı eleştirilerine yönelik giydikleri ''''Ben utanmıyorum'''' yazılı tişört dikkat çekiyor. 

Rusların bu hareketi büyük tepki çekerken, sosyal medya kullanıcıları da ''''Bu kadar da vicdansızlık olmaz, utanmaları da yok'''' gibi yorumlarda bulundu.

İlgili Haberler