Kavuncu: "Yaptıklarım yapacaklarımın garantisidir"

Kavuncu: "Yaptıklarım  yapacaklarımın garantisidir"
Haftasonu, İYİ Parti İstanbul olağanüstü kongresinde seçime gidecek olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, seçim öncesi delelgelere seslendi.

Sümeyra Kırca / İstanbul

Yeniçağ'ı ziyaret eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu il kongresiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Göreve geleli sadece 60 gün olduğunu ve bu sürede birçok icraat gerçekleştirdiğini vurgulayan Kavuncu, "Yaptıklarım yapacaklarımın garantisidir. Göreve geleli kısa bir süre oldu, bu süreçte beni tanımamış olabilirsiniz, sizden beni tanıma fırsatını vermenizi istiyorum" dedi

Siyasi partilerde kongrelerin ve seçimlerin işin doğasında olduğunu vurgulayan Buğra Kavuncu, bu kongrenin olağanüstü olduğuna dikkat çekti. Kavuncu, "Zor şartlarda kongreye gidiyoruz. Ancak çok fazla dikkatimizi ve enerjimizi dağıtmadan, kongre olur olmaz hemen seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceğiz" diye konuştu.

Kongre kararını genel merkezle birlikte aldıklarına işaret eden Kavuncu, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Diğer adaylara başarılar diliyorum, kongrenin partimize yakışır, medeni bir şekilde olmasını diliyorum. İddialıyım, adayım, hedefimdeki projeleri gerçekleştirebileceğime inanıyorum. Genel Başkan İstanbul'u çok önemsiyor. Ankara'da Genel Başkanımızla birlikte çalıştık, onunla yakın çalışma imkanım oldu. Ankara'da önemli görevler üstlendim, teknoljiden, sanayiden, gençlikten sorumluydum. Hakkıyla görevlerimi yerine getirdim. Ancak İstanbul, bugün birçok Avrupa ülkesinden daha büyük bir şehir.. O yüzden beni İstanbul'da görevlendirirken belki kendisi açısından fedakarlık olarak değerlendirmiştir, ancak devir teslim töreninde bizzat bulunmasını ben İstanbul'a verilen önemdendir diyorum.. "

İstanbul İl Başkanı olarak sadece 60 gün görev yaptığına dikkat çeken Kavuncu, "60 gün gibi kısa bir sürede önemli işlere imza attık. Doğu Türkistan'daki zulümlere dikkat çekmek için etkinlikler düzenledik, Sayıştay'ın ortaya çıkardığı Güngören Belediyesindeki usulsüzlükler için Çağlayan adliyesine suç duyurusunda bulunduk. Lösemili çocuklar yararına etkinlikler düzenledik, kentsel dönüşümde mağdur olan vatandaşlarımızla bir araya geldik. Tüm bunları yaparken, bir taraftan teşkilattaki yapılanmayı sürdürdük. Çok kısa sürede çok iş yaptık ve yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir" diye konuştu.

Buğra Kavuncu, öncelikli hedeflerini de şöyle özetledi:

"Biz çok kısa sürede çok şey yapmak zorunda kaldık. İlçe teşkilatlarımızı yapılandırdık, başkanlık divanımızda komisyonlar kurup, ilçelerle alakalı görevler verdik. Komisyonlara üç önemli görev verdik, birincisi üye sayısı; 1 Mart 2019'a kadar seçmen sayısının belli bir oranını üye yapma hedefi verdik. İkincisi, mahalle örgütlenmesinin tamamlanması; 5-10 kişilik ekiplerle mahalle örgütlenmesi sağlamak. Üçüncüsü oy oranı; 24 Haziran seçimlerindeki oy oranlarının üzerine çıkmak minumum hedefimiz, asıl hedefimiz ise, belediye başkanlığını kazanmak..."

"ÜLKEYE HİZMET ETMEYE HAZIRIM"

Buğra Kavuncu, "Genel Başkan Meral Akşener, atamanızı ilan ederken sizin için 'İstanbul'a emanetimdir' demişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Evet, doğrudur. Genel Başkan devir teslim töreninde benim için 'Emanetimdir, Onu İstanbul'a emanet ediyorum' dedi. Tabi Genel Başkanın emaneti olmak büyük bir şeref. Fakat sadece benim için değil partili arkadaşlarımızın da bunu değerledirmesi gerekir. Ben şimdi sadece tüm delegelere gidip kendimi tanıtıyorum. Tek tek, ilçe ilçe dolaşıp ben kimim, İstanbul için hedeflerim nedir? 600 kişilik delegeyle kongreye gidiyorum. İrade delegenindir, delegelerin beni birikimlerimle değerlendirmesini isterim.."

Uzun yıllar iş dünyasında büyük başarılar elde ettikten sonra siyasete girdiğini anlatan Buğra Kavuncu, delegelere şöyle seslendi:

"Benim çok güzel bir işim vardı. Ancak ülkenin hali öyle bir yere geldi ki, yabancı yatırımcı dahi gelmiyor. Bu yüzden ülkeme hizmet etmek istedim. Genel Başkanımız Meral hanımdan asla bir makam talep etmedim. Sadece ülkeye hizmet etmeye hazırım dedim. Kendisi sağolsun beni İstanbul İl Başkanlığına atadı. Şimdi ilk kez bir talebim var, o da delegelerden, beni İstanbul İl Başkanı olarak seçmelerini talep ediyorum. 60 gün yaptığım icraatlarla beni tanımanız yeterli değil! O yüzden beni tanıma fırsatı vermenizi talep ediyorum."

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Türkistanlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Buğra Kavuncu, ilk okulu Kanada'da bitirdi. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden mezun oldu. 1997-2008 yılları arasında girişimcilik yaparak iş dünyasına atıldı. 2008-2018 yılları arasında uluslararası bir firmanın Türkiye ve Azerbaycan üst düzey yöneticiliğini (CEO) yaptı. Kavuncu İngilizce, Rusça, Özbekçe, Kazakça olmak üzere 4 dil biliyor.

İlgili Haberler