Kaza-PKK'yla mücadele!

Yine helikopter kazası, yine şehit. 11 canımız gitti. Darbecilere direnen bir korgeneralimiz de şehitler arasında. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.
Şehit Korgeneral Osman Erbaş hemşehrim. Yozgat-Yerköy'den. Geniş bir aileye mensup. Amcaları geçmişte Adalet Partisi ve MHP'de politika yaptılar. Bir amcası ilçemizde belediye başkanı idi. Amca çocuklarından biri bir başka ilden hâlen milletvekili.

Osman Erbaş, Fethullahçı Cemaat'in darbe teşebbüsüne direnen generallerin başında geliyordu. Darbeye kalkışıldığını öğrendiğinde Hatay'da bir törendeymiş. Hemen telefona sarılıyor, karargâhına direnme emirleri yağdırıyor. Öyle ki, psikolojik hâkimiyet için yüksek sesle konuşmaktan sesi kısılıyor.
Osman Erbaş, "Kendi can güvenliğimizi düşünmeden sadece bir tek tabancayla yollara düştük. Bu millet var oldukça, silahlı kuvvetler var olacaktır." demişti.
Güneydoğu'muzda PKK'ya karşı çok sıkı mücadele yürütülüyor. Korgeneral Osman Erbaş'ın komuta ettiği 8. Kolordu'nun bu mücadelede ayrı bir yeri var.
Yerköy'ün yetiştirdiği bir generalimiz de hava Korgeneral Mehmet Şanver'dir. Mehmet Şanver, Osman Erbaş'tan öncedir. Birbirlerini biliyorlar. Osman Erbaş, Mehmet Şanver'e "abi" diye hitap ediyor.

Mehmet Şanver de Fethullahçı Cemaat'le mücadelede ön saftaydı. Hava Kuvvetleri'ni Şanver kontrol etmiştir.
Her ikisi de PKK ile mücadelede birer kahraman.

Şanver, Osman Erbaş'ın Cemaat'in darbe teşebbüsü kontrol altına alındıktan sonra kendisine söylediği bir sözü nakletti. Erbaş o sıra Adana'da görevli. Valiyi arıyor, "Siz ABD'lilerin üssü İncirlik'i kontrol edin, biz karargâhı kontrol ederiz." diyor.
ABD'lilerin kontrol edilmesini istemek manidar. Amerikalıların izni ve hatta desteği olmadan bir darbeye teşebbüs mümkün mü?
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz'la konuştum. Osman Erbaş, 10 gün kadar önce annesinin vefatından dolayı memleketimizdeymiş. Kendisini ziyaret etmiş. Uzun uzun konuşmuşlar. Mukadderat.
(Şu notu eklemek istiyorum. Ferhat'a virüsle mücadeleyi sordum. Sevindirici haberler verdi. Bayağı gayret göstermişler. Çok şükür, dedim.) 
Hemen bütün partiler şehitlerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. HDP'ye baktım başsağlığı mesajı yayınlamış mı? Yayınlamışsa nasıl? HDP'nin bir açıklamasını göremedim. Bir milletvekili bir TV'de abuk sabuk konuşmuş sadece.
Çok insan HDP'nin tavrını merak etmiş olmalı ki, Ekşi Sözlük'te epey yorum yapmışlar.
Helikopter kazasından sonra HDP'ye yine sahip çıkacaklar mı? Ne alakası var, diyeceksiniz. Kaza ve mücadele birbiriyle bağlantılıdır.
Yeni haber: İki PKK'lı sınıra gelip teslim olmuş. Bir PKK'lı bildiklerimizi tekrarladı. HDP'nin Diyarbakır il binasına getirilmiş, oradan dağa yollanmış.
Ey entellik heveslileri! Ey kendilerini neo liberallere beğendirmek için, mikro milliyetçiliği, ümmetin/milletin önüne çıkaranlar! Duyun!
Teslim olan militanlardan diğeri mayına basmış, iki ayağını kaybetmiş. Tedavi edilmesi için Amerikalıların kurduğu hastahaneye götürülmüş. Amerikalı doktorlar tedavi etmişler.
HDP kuyrukları! Var mı bir sözünüz?!

Yazarın Diğer Yazıları