Kazakistan'a Atatürk heykeli

Kazakistan'a Atatürk heykeli
Kazakistan'a Atatürk heykeli

Nazarbayev: Atatürk, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderdir

Başkent Astana’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin açılış töreninde konuşan, Nazarbayev: Atatürk, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderdir
Kazakistan’ın başkenti Astana’da yaptırılan Atatürk heykelini, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev  açtı. Nazarbayev, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Atatürk, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderdir” dedi.

Nehir kıyısında
Kazak ve Türk milletlerinin ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirten Nazarbayev, Türk devleti ile Kazakistan devleti arasında sıcak bir ilişki bulunduğunu, Kazak ve Türk halklarının birbirine karşı büyük sevgi beslediğini söyledi. Esil nehrinin kıyısına yaptırılan Atatürk heykelinin açılışına katılan Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Atilla Günay da Türk ve Kazak milletlerinin kardeşliğine dikkati çekerek, Atatürk’ün 1933 yılında dünyadaki dengelerin bir gün değişeceğini ve Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığına kavuşacağını, bu günlere Türkiye Cumhuriyeti’nin hazır olması gerektiğini söylediğini, Türkiye’yi yönetenlerin de bu vasiyete riayet ettiğini belirtti. Törene Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz da katıldı.