Kemal Kılıçdaorğlu: “36 milyar dolar nerede”

Kemal Kılıçdaorğlu: “36 milyar dolar nerede”
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem sigortası için 17 yılda toplanan 36 milyar doların nerede olduğunu sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ekonomi programının bir IMF programı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “IMF geldi eski programlar yürümeyince yenisini yaptırdılar. IMF ile gizli görüşüyorlar” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Bir uluslararası konferansa 22 ülkeden gözlemci ve konuşmacı katılıyorsa yaptığımız çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. Ankara ile Şam arasındaki yolun barışa giden en kestirme yol olduğunu ifade ettik..

Suriye'de kan akıyor en büyük bedeli Türkiye ödüyor. Harcadığımız 40 milyar dolar.

Güvenli bölgeyi Süleyman Şah türbesini takip edip süreci koruyabilseydiniz bugün Suriye sorunu olmazdı. Öngörülemez politika Türkiye'yi bu hale getirdi. Kendi toprağından türbe kaçıranlar kendini kahraman ilan ediyor. Benim ağırıma gidiyor.

İstanbul'da bir deprem yaşadık. İletişim kurmakta zorlandık. Sözde bilmemne g ile konuşuyoruz. 21.yy'dayız. Yapmamız gereken çok şey var. İstanbul'da yaşayıp AKP'ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek isterim. Sadece AKP döneminde İstanbul'un depreme dayanıklı hale gelmesi için 17 yılda 36 milyar dolar toplandı.

Nereye gitti bu paralar. Soracağım. Vatandaş vergi vermiş paranın nereye gittiğini soracağız. Yok bunlar ortada. Sadece onu sormuyorum. 15 darbe girişiminden sonra yardım topladılar. 100 milyon dolar. Defalarca sordum nereye gitti bu paralar? İşin garip tarafı 15 Temmuz mağdurları sormuyor. Niye sormuyorsunuz kardeşim? Beyler yesin diye toplanmadı. Darbeye karşı çıkanlar için toplandı. Demokrasiye sahip çıkanlar için toplandı. İş yandaşlara gelince her türlü para var.

Depremden mağdur olan kardeşlerim özellikle dinlesin. Senin evini depreme dayanıklı yapmadılar. Özellikle bütün bunları AKP'li ve ülkücü kardeşlerime anlatıyorum. Sizler de bizim gibi olun. Fakir fukaradan yana olun. Memlekette demokrasi böyle olur. Aklımızı birilerine kiraya veremeyiz”

“IMF İLE GİZLİ GÖRÜŞÜYORLAR”

“Neredeyse her ay yeni program açıklanıyor. Damada vermişler bir metin çık şunu anlat diye. Damat ne anlar işsizlikten. Damadın bir eli yağda bir eli balda. Kendisine göre en iyi bilen o. Yeni program bir IMF programıdır. IMF geldi eski programlar yürümeyince yenisini yaptırdılar. IMF ile gizli görüşüyorlar. “

Genç işsizliği 12.1'den %25'e geldi. 21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor. Hakkari'de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorlar mı? Hayır.

Arkadaşlarımı Şanlıurfa'ya gönderdim. Değişik kesimleri dertleri dinlediler. Şanlıurfa'nın bir özelliği var. Türkiye'nin pamuk ihtiyacının yüzde 40'nı bu il karşılıyor. Pamuk üreticisi perişan.. ABD'den Yunanistan'dan pamuk ithal ediyoruz.

Benim kızgınlığım seni açlığa mahkum edenlere oy vermendir. İnsan biraz aklını kullanır. Oyu sen verdin kardeşim.

Vatandaşın banka borcu 540 milyar liraya çıktı.”

TBMM TV YAYINI KESTİ İDDİASI

Her siyasi partinin grup toplantısını canlı yayınlayan TBMM TV ise saat 13:30 sıralarında başlayan CHP grup toplantısı canlı yayınını başladıktan yaklaşık 25 dakika sonra kesti.

Bir süre Meclis’teki kütüphane tanıtımını ekrana getiren TBMM TV daha sonra Meclis’teki oturuma döndü. Kısa süreliğine Meclis Başkanı Mustafa Şentop’ın açış konuşmasını yayımlayan kanal, buradaki oturum sona ermesine rağmen CHP grup salonuna yayın için dönüş yapmadı.

TBMM TV’nin dünkü Meclis açılış törenine ait görüntüleri ekrana taşıdığı görüldü.

MECLİS TV'DEN AÇIKLAMA

Meclis TV'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, yayının kesilmediği, Meclis TV'nun kanun gereği başka bir yayına geçtiği bildirildi.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis toplantısını Salı günü değil, Çarşamba günü saat 13:30 başladığı, yayın kanunu gereğince saat 14:00'da genel kurul ile ilgili haberlere yer verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Yeniçağ'a yapılan açıklamada CHP Grup Toplantısı yayının internet üzerinden devam ettirildiği ve yayının tamamının CHP'ye teslim edildiği ifade edildi.