Akdeniz Oyunları’nda 3 gümüş madalya daha

Akdeniz Oyunları’nda 3 gümüş madalya daha
Akdeniz Oyunları’nda 3 gümüş madalya daha

Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda Türkiye, madalya yağmuruna devam ediyor.

Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda Türkiye, madalya yağmuruna devam ediyor. Halterde Nezir Sağır, atıcılıkta havalı tüfek 10 metre mücadelesinde Halil İbrahim Öztürk ile artistik cimnastik erkekler halkada İbrahim Çolak gümüş madalya kazandılar.  Halter erkekler 85 kilo masabakalarında milli sporcu Nezir Sağır silkmede 193 kilo kaldırarak gümüş madalyaya uzandı. Sporcumuz koparmada ise kilo dezavantajıyla 4. olarak madalya almayı başaramadı. Artistik cimnastik erkekler halka finallerinde ikinci olan ve gümüş madalya alan milli sporcu İbrahim Çolak, Türkiye’ye, oyunlar tarihinde bu kategorideki ilk madalyayı kazandırdı. Atıcılık erkekler havalı tüfek 10 metre mücadelesinde Türk sporcu Halil İbrahim Öztürk gümüş madalya elde etti.

Futbolda A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Türkiye, yarı finalde B Grubu birincisi Tunus ile eşleşti. Son maçında Bosna Hersek’i 5-2 mağlup eden ay-yıldızlılar, grup ikincisi olarak yarı finale çıktı. Grubun diğer maçında ise Fas, Arnavutluk’u 2-1 yendi. Bugünkü yarı final programı şöyle: 18.00 Fas-Libya, 21.45 Tunus-Türkiye (Maçlar Tarsus Şehir Stadı’nda oynanacak)
Artistik cimnastik kadınlar atlama masası kategorisinde altın madalyanın sahibi, Mısırlı Fadwa Mahmoud oldu. Fransız Johanma Cano’nun gümüş madalya aldığı yarışmada İtalyan Giulia Leni bronz madalya elde etti. Türk sporcu Demet Mutlu bronz madalyayı az bir farkla kaçırdı ve 4’üncü oldu. Artistik cimnastik erkekler yer kategorisinde altın madalyanın sahibi, Yunan sporcu Eleftherios Kosmidis oldu. İspanyol sporcu Fabian Gonzalez Vidal’ın gümüş madalya aldığı yarışmada, Tunuslu sporcu Wajdi Bouallegue bronz madalyaya ulaştı.  Artistik cimnastik kadınlar paralel kategorisinde İtalyan Chiara Gandolfi altın madalyaya uzandı.
Hentbol kadınlarda Sırbistan, Karadağ’ı 21-18, İtalya, Cezayir’i 23-19 mağlup etti.
Yüzmede erkekler 100 metre serbestte gümüş madalya kazanan Kemal Arda Gürdal, “İlk kez büyüklerde böyle bir organizasyonda madalya aldım. Kürsüde olmak çok güzel” dedi. Gürdal, “İkinci gün 4x100 serbest takımı ile gümüş madalya kazanınca heyecanımı attım sanıyordum. Fakat bireysel olarak 100 metrede ikinci olup oraya çıkmak çok farklıydı, tarif edemiyorum. Türk yüzmesi her geçen gün ilerliyor. Final yüzüyorduk; artık madalya almaya da başladık” diye konuştu.