Gülsüm Khalilova kuşatılan şehirden bildirdi: Tarihi heykel bombardımana karşı kum torbaları ile korumaya alınıyor

Gülsüm Khalilova kuşatılan şehirden bildirdi: Tarihi heykel bombardımana karşı kum torbaları ile korumaya alınıyor
Ukrayna’da, Rus ordusunun kuşatması altındaki Kiev'de bulunan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, Mihaylov meydanından bombardımana karşı gönüllülerin yaptığı hazırlıkları aktardı.

Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, sosyal medya hesabından yaptığı paaylaşım ile Rus kuşatması altındaki Kiev''deki hazırlıkların görüntülerini yayımladı.

Khalilova''nın Mihaylov meydanından kaydettiği görüntüde, Kiev prensesi Olga''ya ait heykelin bombardımandan zarar görmemesi için siviller tarafından kum çuvalları ile korumaya alındığı görüldü.

Bölge''deki hazırlıkları aktaran Khalilova, Mihaylov meydanından çektiği videoda, "Arkada gördüğünüz Mihaylov Kilisesi, buysa Ukrayna Dışişleri Bakanlığı binası ve bu meydanda Ukraynalıların tarihinde önemli bir yeri olan Kil Ginya Olga''nın heykelini korumak için şimdi insanlar heykelin etrafını kum torbaları ile donatıyor. Gönüllü kadınlar bu şekilde torbalara kumları doldurup erkeklere böylece veriyorlar. Erkekler de kum torbalarını bu şekilde heykelin etrafına yerleştiriyorlar. Erğe bir saldırı olursa, bir bombardıman olursa bu anıtı bu şekilde koruyabileceklerini umuyorlar." diye konuştu.


 

İlgili Haberler