Kılıçdaroğlu: Biz de ABD'ye yaptırım uygulamalıyız

Kılıçdaroğlu: Biz de ABD'ye yaptırım uygulamalıyız
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin yaptırımlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz de onlara ABD'ye yaptırım uygulamalıyız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’nu ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin sıcak gündemini değerlendiren Kılıçdaroğlu, ABD’nin yaptırım kararıyla ilgili olarak, ‘ABD’nin aldığı karar Türk halkının onurunu rencide ediyor. 15 Temmuzun arkasında Pensilvanya’daki kişinin olduğunu biliyoruz. Yanlışlık al papazı ver papazı girişiminden kaynaklanıyor. Mutekabiliyet kurallarına uygun olarak ABD’li bakanlar hakkında aynı kararın alınmasını bekliyoruz’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partisine yönelik sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Kişilik erozyonu yaşayan o kişiye cevap vermek istemiyorum. Bizim terör örgütlerine karşı tutumumuz baştan beri bellidir. Biz kimseyle pazarlık yapmadık, masaya oturmadık, çadır mahkemesi kurmadık. Fırıldak gibi dönen, sahibinin sesi olan o kişiye verilecek bir yanıtım yok o yüzden” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu bugün parti merkezine getirilmesi beklenen kurultay imzalarına yönelik soruya ise “Parti iç politikasıyla ilgili hiç konuşmadım. Daha önce de söyledim. Yeterli imza toplanırsa kurultay yapılır, toplanmazsa yapılmaz. Ülkenin bu kadar önemli meseleleri varken bunları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye yanıt verdi.

İlgili Haberler