Kılıçdaroğlu paylaştı: "Tank palet fabrikasının satışında iki itiraf!"

Kılıçdaroğlu paylaştı: "Tank palet fabrikasının satışında iki itiraf!"
Sakarya’daki tank palet fabrikasının özelleştirmeye açılarak Katar’a satılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Twitter’dan bir video paylaşarak, “İki itiraf bir teklif | 20 milyar dolarlık Tank Palet Fabrikasının dehşete düşüren satış hikayesi…” dedi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Sakarya’daki tank palet fabrikasının satışına büyük tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun “İki itiraf bir teklif | 20 milyar dolarlık Tank Palet Fabrikasının dehşete düşüren satış hikayesi…” sözlerini kullanarak yaptığı paylaşımda, BMC’nin sahibi Ethem Sancak’ın “Allah da gani gani para vermiş Katar’a. Emir de sizi kırmaz. Katar Devleti ve Silahlı Kuvvetleri’ni bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Onlar da bana finans garantisi verirler” şeklindeki konuşmaları yer alıyor.

Aynı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği bir mitingde “Arifiye’deki Ana Bakım fabrikasının işletmesini gereken yatırımları da yapmak, modernizasyonu gerçekleştirmek ve üretimi hızlandırmak üzere 25 yıllığına BMC’ye yani Katar-Türk iş birliği olan BMC’ye devrettik” şeklindeki konuşması da bulunuyor.

İlgili Haberler