Kılıçdaroğlu'nun kopyası gibi olan bakan yardımcısı görevden alındı! Yerine bakın kim atandı

Kılıçdaroğlu'nun kopyası gibi olan bakan yardımcısı görevden alındı! Yerine bakın kim atandı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na benzerliği ile gündeme gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili görevden alındı. Bilgili’nin yerine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz atandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile  görevden alındı.

Bilgili’nin yerine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz atandı.

KILIÇDAROĞLU''NA BENZERLİĞİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''na benzerliğiyle gündem olan Ahmet Emre Bilgili, verdiği bir röportajda, "Trafiğin yoğun saatlerinde motora bindiğimde herkes gülüşerek bana bakıyor ve kendi aralarında ''ne kadar da benziyor'' diyor. Bu artık bende alışkanlık oldu. Caddede yanından geçtiğim gençlerin ''lan bu Kılıçdaroğlu değil mi'' sözü artık kulağımda yalama oldu. Yurt dışında da özellikle Türkler çok benzetince ''ben O değilim'' diyorum" ifadelerini kullanmıştı.

NAZİF YILMAZ KİMDİR?

1971''da Kayseri – Develi´de doğan Nazif Yılmaz, Lise öğrenimini Develi İmam Hatip Lisesi´nde (1988), lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde (1993) tamamladı. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün dergisine yazdığı sunuş yazısında laik eğitimi hedef alacak şekilde ifadeler kullanmıştı. Yılmaz imam hatip kurumlarının tanımını “Din ve dünya ayrımı olmaksızın hayatı bir bütün halinde gören insan eğiten kurumlar” şeklinde yapmıştı.

Yılmaz, Ensar Vakfı’nın çalışmalarında da uzun yıllar boyunca görev aldı.

Resmi Gazete’de yer alan karar şöyle:
 

İlgili Haberler