Kılıçdaroğlu'ndan kripto para kararına bir tepki daha

Kılıçdaroğlu'ndan kripto para kararına bir tepki daha
Merkez Bankası'nın kripto paraların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanıma kapatılması kararına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir tepki daha geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan bir kripto para tepkisi daha

Merkez Bankası''nın dün gece yarısı açıkladığı karara göre, kripto varlıklar ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu merkezin bu kararına sabah saatlerinde tepki göstermiş "Yine bir geceyarısı zorbalığı, kurtulamadılar bu zihniyetten. İlla geceyarıları bir akılsızlık yapacaklar. Böyle kararlar verilmeden önce tüm paydaşlarla konuşulur. #Kripto kararını kime danıştın ey iktidar? Bu konunun tüm paydaşları ile oturup, istişarelerde bulunacağım." ifadelerini kullanmıştı.

"FİNANSAL TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE DARBE"

Akşam saatlerinde bir açıklama daha yapan Kılıçdaroğlu kararla Türkiye’nin finansal teknoloji girişimlerine darbe vurulduğunu belirterek; "Tüm gün farklı paydaşlarla görüştüm. Blockchain ve kripto 1 milyar dolarlık (Unicorn) teşebbüslerimizin çıkacağı yegane alandır. Türkiye’nin finansal teknoloji girişimlerine darbe vurdular. Gençlere tahammülleri yok bunların. Yok yok yok!" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler