Birbirlerine düştüler!

Birbirlerine düştüler!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için, “Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum” sözlerine HDP’den tepki geldi.

Buldan: Arınç’ın ağzına fermuar çekin!

Parti Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Arınç’a sert tepki göstererek, şöyle dedi:  “Okunan metin en son üzerinde karar kılınan metindir. Eğer AKP, sürecin ilerlemesini istiyorsa Bülent Arınç’ın ağzına bir fermuar takmalıdır. Arınç konuştukça AKP batıyor, konuştukça süreç tehlikeye giriyor. Bülent Arınç konuştukça süreç tehlikeye giriyor bunu böyle bilmeleri lazım.”  

Söylemlerimiz bir
Arınç’ın, “Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba göstermiyor” iddiasına da değinen HDP’li Buldan, “Demirtaş yıpratılmaya çalışılıyor. İmralı heyeti ile Demirtaş arasında asla ve asla bir ayrılık söz konusu değildir. Düşüncelerimiz, görüşlerimiz, söylemlerimiz hepsi bir. Biz genel başkanımızı öyle kolay lokma haline de getirmeyiz. Arınç bunu böyle bilsin” diye konuştu. Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bülent Arınç’ın “4 Şubat’ta açıklanması gereken bu 10 madde neden 24 Şubat’ta açıklandı. Açıklanan metin değiştirilmiş metindir. 4’ünde bu metni kabul etmiş olsaydın ben bunların hiçbirini söylemiş olmazdım” sözlerine cevap verdi. Demirtaş, “Benim yüzümden açıklama 20 gün gecikmiş. Ben de sormak istiyorum açıklama 7 ay önce yapılacaktı. 7 ay neden yaptırmadınız bu çağrıyı. Neden biliyor musunuz seçime yakın yapıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. Biz yine de itiraz etmedik. Ama AKP’ye güvenmiyoruz” dedi.

Arınç ne demişti
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Demirtaş’ın çözüm süreci hakkındaki açıklamaları için şunları söylemişti: “Biz yeni bir dikta hükümeti yaratmak için HDP’yi iktidara taşımak istemiyoruz. Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyiniyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Bana ulaşan bilgilerin gerçekliğini çok iyi bildiğim için bunu söylüyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmaz. Ben 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Hangi projenin kimler tarafından parlatıldığını siyasete sürüldüğünü az çok tahmin ederim. Bu proje sadece Demirtaş’ın şahsında değil içinde kızıl yıldızı barındıran Vatan Partisi için de bir noktadır. Bir proje var. Bu benim şahsi görüşümdür. Ben kendisinin başarı bir siyasetçi olacağını düşünüyorum. Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş’tır.”