Sivas, İstanbul’dan tur biletiyle döndü

Sivas, İstanbul’dan tur biletiyle döndü
Sivas, İstanbul’dan tur biletiyle döndü

Ligde Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor mağlubiyetleriyle yara alan Yiğidolar, 2. Lig temsilcisi Güngören’i

Ligde Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor mağlubiyetleriyle yara alan Yiğidolar, 2. Lig temsilcisi Güngören’i 2. yarıda bulduğu gollerle yenerek adını 4. tura yazdırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, Eneramo ve Erman ile 3 dakikada sonuca gitti.
Süper Lig’de Antalyaspor’un ardından kendi evinde konuk ettiği Akhisar’a da mağlup olarak son 2 haftayı puansız kapatan Sivasspor, Güngören ile oynadığı Türkiye Kupası 3. tur maçında istediği sonucu aldı. Geçtiğimiz sezon 1. Lig’de küme düşen ve 2. Lig Kırmızı Grup’ta da orta sıralarda yer alan İstanbul temsilcisi karşısında maça ideal 11’iyle başlayan kırmızı-beyazlılar, ilk 45 dakikada Erman, Grosicki, Abdülkadir ve Eneramo ile rakip kaleyi yoklasa da aradığı golü bulamadı. Güçlü rakibi karşısında oyun kurmakta dahi zorlanan ev sahibi ekip ise kontraataklarla etkili olmaya çalışsa da rakip kaleye sadece 2 kez gidebildi.

 

3 dakikada bitti
Karşılaşmanın ikinci yarısına da Yiğidolar hızlı başladı. Dakikalar 59’u gösterdiğinde Sivasspor’da Eneramo attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 3 dakika sonra ise tecrübeli orta saha oyuncusu Erman Kılıç attığı golle skoru 2-0’a getiren golü Güngörenspor ağlarına gönderdi. Güngörenspor’da teknik direktör Abdülkerim Durmaz gol atmak için tüm hamleleri yapıyordu. Ev sahibi takımda son değişiklik 80. dakikada yapıldı ve sol kanat oyuncusu Sinan Ayar’ın yerine 17 yaşındaki genç oyuncu Abdullah Orak oyuna dahil oldu. Ancak Rıza Çalımbay’ın öğrencileri orta sahayı kalabalık tutarak rakip ataklarını 3. bölgeye gelmeden savuşturarak 4. tura yükselen taraf oldu.

 

Çalımbay: Nefes aldık
Karşılaşma sonrasında görüşlerini aktaran Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde kalitelerine yakışmayan sonuçlar aldıklarını ancak kupa maçında galip gelerek nefes aldıklarını belirterek, “Son 2 haftada puan alamamanın sıkıntısını yaşıyorduk. Bu galibiyetle kupada yolumuza devam ettik. Güngören saygı duyduğumuz bir rakipti. İlk yarıda katı defansı aşmakta zorlandık” ifadesini kullandı. Ev sahibi ekibin çalıştırıcısı Abdülkerim Durmaz ise futbolcularını gösterdikleri performans nedeniyle kutladığını ifade etti.