Kırım Türklüğünün lideri Kırımoğlu: Erdoğan bize söz verdi

Kırım Türklüğünün lideri Kırımoğlu: Erdoğan bize söz verdi
Kırım Türklüğünün milli lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım Platformu açılış zirvesine daha fazla katılımcı ülke çekmeye yardımcı olacağına söz verdiğini aktardı.

Ukrayna, 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek olan Kırım Platformu hakkında konuşan Kırım Türklüğünün milli lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine söz verdiğini aktardı.

Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım Platformu açılış zirvesine daha fazla katılımcı ülke çekmeye yardımcı olacağına söz verdiğini aktardı. Krım.Realii radyosunda dün konuşan Kırımoğlu, "Erdoğan’la yaptığımız görüşme sırasında ben Kırım Platformu konusunda sergilediği kararlı tutum için teşekkür ettim fakat bunun yeterli olmadığını belirttim. Türkiye’nin üçüncü dünya ülkeleri, İslam ülkeleri üzerindeki nüfuzunu kullanarak, onların da Platforma katılmasını sağlamasını gerektiğini düşünüyorum… Zirve öncesinde bir dizi İslam ülkesine ziyaret düzenlemeyi planlıyoruz. Erdoğan ise bu konuda bize destek sözü verdi." diye konuştu.

Bununla birlikte Türkiye’nin Kırım Platformunun açılış zirvesine katılmasının önemini vurgulayan Kırımoğlu, "Türkiye Ukrayna’dan iki kat büyük bir ülke. Öte yandan ve gayri safi milli hasılası Ukrayna’dan beş kat fazla. Türkiye ayrıca Avrupa’da en büyük ordusuna sahiptir, yaklaşık 400 bin asker. Üstelik Karadeniz bölgesinin lideri olduğu söylenebilir." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile 10 Nisan 2021 tarihinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin Kırım Platformuna destek verdiğini bildirdi.

İlgili Haberler