Kırmızı Oda dizisinden Uyanış: Büyük Selçuklu dizisine bomba transfer. Hangi ünlü oyuncu kadroya katıldı

Kırmızı Oda dizisinden Uyanış: Büyük Selçuklu dizisine bomba transfer. Hangi ünlü oyuncu kadroya katıldı
TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları izleyiciyle buluşan ve gününün birincisi olan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin kadrosuna yepyeni bir isim daha dahil oluyor. Kırmızı Oda dizisinde konuk oyuncu olarak yer alan Sezin AKbaşoğulları, ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin kadrosunda yer alacak

Hem televizyon hem de sinemada rol aldığı yapımlarla büyük beğeni toplayan Sezin Akbaşoğulları, Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin yeni bölümünde 'Zübeyde' karakteriyle izleyicilerle buluşacak. 

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun kadrosuna yepyeni isimler dahil olmaya devam ediyor. Yayınlandığı her bölümüyle izleyicilere güçlü bir tarihi drama sunan dizisinin 11 Ocak Pazartesi akşamı ekrana gelecek olan yeni bölümünden itibaren başarılı oyuncu Sezin Akbaşoğulları izleyicilerle buluşacak.

1-tnuc.jpg

‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’ filmiyle birlikte rol aldığı pek çok diziyle de geniş bir kitleye ulaşan oyuncu, Zübeyde karakterine hayat verecek.

Kadroya dahil olduğu ilk bölümden itibaren aksiyon sahnesiyle de adından söz ettirecek Akbaşoğulları’nın canlandırdığı Zübeyde’nin saraya gelişi çok konuşulacak. Özellikle Melikşah (Buğra Gülsoy) ve Terken Hatun (Hatice Şendil) ile ilk karşılaşma anının heyecanla bekleneceği dizide Zübeyde’nin saraydaki konumu ve kimliği ile ilgili gerçek taşları yerinden oynatacak.

3-d3yg.jpg

Yapımcılığını ve genel yönetmenliğini Emre Konuk’un üstlendiği, senaryosunu ise Serdar Özönalan ile birlikte yine Emre Konuk’un kaleme aldığı ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, her hafta Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara geliyor.

4-bcid.jpg

Kırmızı Oda'daki 'Hediye' Sezin Akbaşoğlu kimdir
Kırmızı Oda dizisinde Hediye'nin kim olduğu araştırılmaktadır. Kırmızı Oda'da Hediye karakterini Sezin Akbaşoğlu canlandırmaktadır. Peki ama Kırmızı Oda'nın Hediye'si Sezin Akbaşoğlu kimdir?

Sezin Akbaşoğulları, Kırmızı Oda dizisinde Hediye karakterini canlandırmaktadır. Sezin Akbaşoğulları oyunculuğuyla adından söz ettirmektedir. 
Kırmızı Oda Hediye'nin hikayesi nedir?
Kırmızı Oda Hediye, hasta annesinden halası bildiği Hikmet hakkında öğrendiği bir sırla hayatı alt üst olunca Doktor Piraye'nin kapısını çalar. Hayat hikayesini Doktor Piraye'ye anlatacak olan Hediye'nin acı hayat hikayesi ekrana gelecek olan yeni bölüme damga vuracak.

kirmizi-oda-hediye-kimdir-kirmizi-oda-hediyeyi-kim-oynuyor-sezin-akbasogullari-kac-yasinda.jpg
Sezin Akbaşoğulları kimdir?
39 yaşında olan Sezin Akbaşoğulları, 22 Nisan 1981 tarihinde İzmir'de doğdu. Babası subay, annesi ise öğretmen idi. Babasının tayinleri yüzünden İzmir, Ankara, Belçika, Diyarbakır, Sivas ve en son olarak tekrar Ankara'da yaşamıştır. 13-14 yaşlarında oyuncu olmayı seçmiştir.

İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Oyunculuk yaşamına lise tiyatro ekibiyle oynadıkları 'Yine Başladılar Şarkılarına' (Nun singen Sie wieder/max frisch) adlı oyunla adım atmıştır. İlk çıkışını yakaladığı Beyaz Gelincik dizisindeki Ceren Aslanbaş karakteri ile insanlar yüzüne aşina oldular.
2010 yılında "Kavşak" filmindeki rolü ile Altın Koza En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.
2014 yılında "Ah Neriman" adlı dizide Perran Kutman, Tarık Ünlüoğlu, Avni Yalçın ile başrolde oynadı.
2015 yılında başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Sezin Akbaşoğulları, Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir, Sarp Akkaya, Barış Arduç, Ekin Türkmen ve Tomris İncer gibi oyuncuların paylaştığı "Racon: Ailem İçin" dizisinde Sedef karakterini canlandırdı.