Kolombiya, Filistin’i resmen tanıdı

Kolombiya, Filistin’i resmen tanıdı
Kolombiya, Filistin’i resmen tanıdığını açıkladı. Filsitin Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, 139 devlet Filistin’i tanıyor.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes, Kolombiya’nın Filistin’i resmi olarak tanıyan son Güney Amerika ülkesi olduğunu söyledi.

Holmes, kararın geçen hafta görevi bırakan eski başkan Juan Manuel Santos tarafından alındığını ve Kolombiya’nın yeni Başkanı olarak göreve başlayan Ivan Duque yönetiminin de Santos’un son dakika kararının etkilerini araştırdığını belirtti.

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Teysir Ceradat, yaptığı açıklamada Kolombiya'nın Filistin Devleti'ni resmen tanıdığını açıkladı. Kolombiya Dışişleri Bakanlığından gönderilen mektupta, Kolombiya'nın yeni Cumhurbaşkanı Ivan Duque'in görevine başlamasından önce Filistin'i egemen bir devlet olarak tanıdıkları bildirildi.

Mektupta, "Başkan Juan Manuel Santos'un Kolombiya hükümeti adına Filistin'i özgür, bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımaya karar verdiğini bildirmek istiyorum" ifadeleri yer aldı.

Kolombiya'nın Sağcı Demokratik Merkez Partisi'nden Duque, yaptığı açıklamada ülkesinin

Filistin Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 139 devlet Filistin'i resmen tanıyor. Kolombiya ise Filistin Devleti'ni en son tanıyan Güney Amerika ülkesi oldu.