Koncuk: “Ekonomik göstergeler neden bu kadar kötü”

Koncuk: “Ekonomik göstergeler neden bu kadar kötü”
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye’nin geçen yıl 20 milyar TL verdiğini hatırlatırken bu yıl açığın 36 milyar TL olduğuna dikkat çekti.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Konuk Hazine’nin 2019’un ilk çeyreğinde verdiği açığa dikkat çekerek, “Ekonomik göstergeler neden bu kadar kötü?” diye sordu.

Hazine’deki açığın memur, işçi ve emekliye yapılması beklenen zamları olumsuz etkileyeceğini belirten Koncuk, “Aslında, ekonomik göstergelerin, 24 Haziran’da kabul edilen tek adam rejimi ile ilişkisini Türkiye acilen masaya yatırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Koncuk’un açıklamaları şöyle:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl ilk çeyrekte 20.4 milyar TL açık veren bütçe, bu yıl aynı dönemde 36.2 milyar TL açık verdi. Yine geçen yıl ilk çeyrekte 1.9 milyar TL faiz dışı fazla verilirken bu yıl aynı dönemde 2.8 milyar TL faiz dışı açık verildi.

Bu veriler ışığında, memur, işçi, ve emeklilere yapılacak zamla ilgili beklentimiz ne olabilir? %27’ler seviyesine ulaşmış genç işsizlere istihdam sağlanması, radikal tedbirler alınması beklenebilir mi?Asıl soru,”Ekonomik göstergeler neden bu kadar kötü?”İYİ olur, inşallah.

Aslında, ekonomik göstergelerin, 24 Haziran’da kabul edilen tek adam rejimi ile ilişkisini Türkiye acilen masaya yatırmalıdır. Ekonomi ile demokrasi, gelişmiş insan hakları, bağımsız yargı arasında güçlü bir bağ vardır. Yokluklarının bedelini millet mi, ödüyor? Ne zamana kadar?”