Kontak anahtarının yanına başka anahtar takanlar yandı

Kontak anahtarının yanına başka anahtar takanlar yandı
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Kontak anahtarının yanına takılan anahtarının araca vereceği zarar ortaya çıktı.

Chip dergisinin haberine göre, ateşleme silindirinizin içindeki hassas parçaları korumak için anahtarlığınızda çok fazla anahtar bulundurulmamalı. Anahtarlıktaki ekstra ağırlık, ateşleme silindirinin tasarlanmadığı bir şekilde zorlanmasına neden olur. Bu da her sarsıntı, dönüş ve titreşimde iç parçaların yavaşça aşınmasına sebep olur.

Bu durum ateşleme silindirinin bozulmasına veya kilitlenmesine yol açabilir. Bu yüzden anahtarlıkta sadece gerekli anahtarları bulundurulması daha doğrudur.

Sinspeed.co.uk ise şu noktalara dikkat çekiyor:

Kontak anahtarınıza çok fazla anahtar eklemek, sürüş esnasında konsantrasyonunuzu bozabilir.

Araba hırsızlığı her yerde bir tehlikedir. Kontak anahtarınıza çok fazla anahtar eklemek hırsızların işini kolaylaştırabilir.

2.jpg

Bir hırsız aracınıza girip kaçmak istediğinde, diğer anahtarlarınıza ulaşması çok basittir, özellikle de kontak anahtarınızda bulunuyorsa.

Anahtarların sürekli çınlaması, kontak anahtarınızın daha hızlı eskimesine neden olabilir.

Eskimiş bir kontak anahtarı zamanla aracı çalıştırmada sorunlara yol açabilir. Eskimiş bir kontak anahtarı değiştirmek de masraflı ve zor olabilir.

Kontak anahtarlığınıza fazladan anahtar eklediğinizde, elektrik bağlantılarını bozabilir ve kontak anahtarı ile araç bilgisayarı arasındaki iletişim kesilebilir.

Kontak anahtarınıza ekstra anahtarlar eklediğinizde, anahtara daha fazla yük biner. Bu da zamanla aşınma ve yıpranmaya neden olarak kontak anahtarının çalışmamasına sebep olabilir.

İlgili Haberler