Hem para basıyor hem hayat veriyor

Hem para basıyor hem hayat veriyor
Galatasaray'ın yıldızı Sneijder hep kritik anlarda sahneye çıkıyor. Hollandalı yıldızın gol attığı tüm maçlarda 3 puan alan Cimbom, kırılmı anlarında sahneye çıkan "10 numara"nın bireysel çabasıyla Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ederken, ligde de takip

Galatasaray'ın Bursaspor'u 6-0 yendiği karşılaşmada oyunda kaldığı 57 dakikada 3 kez fileleri sarsan ve aynı zamanda Arena'da bir maçta 3 gol atan ilk Aslan olan Wesley Sneijder, adeta kurtarıcı oldu... Bu sezon sarı kırmızı formayla Süper Lig'de 8 gol atan Hollandalı futbolcu, hep kritik maçlarda ön plana çıkarak zor anların adamı olduğunu kanıtladı. 29 yaşındaki yıldızın gol attığı maçların tamamını kazanan Cimbom, aynı zamanda hatırı sayılı bir gelirin de sahibi oldu. Devre arasında transfer için gelen tüm teklifleri reddeden Sneijder, Juventus maçı öncesi Şampiyonlar Ligi'nde havluyu çıkaran Galatasaray'a kritik 90 dakikada bir dokunuşla hayat verdi. 

1 gol 4.5 milyon euro

İtalyan devini "10 numara"nın tek golüyle yıkan Aslan hem son 16 takım arasına kaldı, hem de galibiyet için 1 milyon euro, üst tur içinde reklam, sponsorluk ve yayın gelirleri hariç 3.5 milyon euro kazandı. Gruplarda 3-0 kazanılan Kopenhag maçında da bir kez sahneye çıkan ve bu sezon 4,5 milyon avro garanti para ve 25 bin avro maç başı ücreti kazanan yıldız isim, yalnızca sadece Juventus'a attığı golle dahi maliyetini karşılamış oldu. Kulüpler arasında dünyanın en prestijli turnuvası olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın marka değerini yükselten gole imza atan Wesley Sneijder, ligde de ilginç gollere imza attı. 

Perdeyi açan isim

Toplam 14 hafta sahadaki yerini alan tecrübeli futbolcunun golle tanıştığı 5 maçta da Cimbom rakiplerine puan vermezken, bu karşılaşmalarda fileleri sarsan ilk isim ise Sneijder oldu. Sarı kırmızılıların Gaziantep (2-1/1gol), Karabük (2-1/2 gol), deplasmanda kazanılan Kayseri (2-4/1 gol) ve Erciyes (1-3/1gol) maçları ile son olarak Bursaspor (6-0/3 gol) karşılaşmasında klasını konuşturan Sneijder, açılış gollerinin sahibi oldu. Yıldız ismin ligde gol attığı 5 karşılaşmada hanesine 15 puan yazdıran Cimbom, hem lider Fenerbahçe'yi takibe devam etti, hem de bu karşılaşmalarda alınan 5 galibiyetle 5 milyon lira performans primi kazandı.