Konya Metro Projesi'nde ilk kazma vuruldu

Konya Metro Projesi'nde ilk kazma vuruldu
İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “Güya 2021 yılında ilk kazma vuruluyordu. Sanıyoruz iktidar kazma bulamadı” dedi

Abdurrahman Kara / Yeniçağ - Konya

İYİ Parti Konya İl Başkanlığı farklı bir eyleme imza attı. AK Parti tarafından sözü verilen ancak şantiye kurmaktan öteye geçilemeyen metro projesindeki gecikmeyi eleştirmek adına İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, şantiye alanı önünde açıklama yaparak, kazma ve kürekle poz verdi. Yaptığı açıklamada iktidarın verdiği sözleri yerine getirmediğini kaydeden İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “Bugün 2021 yılının son günündeyiz. Yeni yılın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ederken burada buluşmamızın sebebi şehrimizde 17 yıldır söylenen ve bir türlü yerine getirilmeyen metro sözü. Hepinizin bildiği gibi AK Parti milletvekilleri mecliste yaptıkları toplantı neticesinde metro için 2021 yılında ilk kazmanın vurulacağını ifade etmişlerdi. Biz de sabırla 31 Aralık 2021 tarihini bekledik. Fakat gördük ki AK Partili vekiller sözlerini tutmadılar. 2021 yılında ilk kazmayı vuracağız demişlerdi fakat şantiye alanına gelmemize rağmen ortada herhangi bir kazma göremedik. Bunun yanında Metro projesi bugün 15 milyar liraya ulaşmışken bundan 5-6 yıl önce bu işe başlansaydı bu tutar 4 milyar liraya yapılacaktı” şeklinde konuştu.

İktidarın başaramadığı şeyleri dış güçlere bağladığını ve yapılamayan metronun sebebinin de mi dış güçler olduğunu soran Tozoğlu, “Konya iktidar partisine en büyük desteği verdi. 32 belediyenin 30’u cumhur ittifakına emanet edildi. Fakat iktidar hiçbir zaman verdiği sözleri tutmadı. Fakat komşumuz Mersin’de millet ittifakı belediyesi 3 Ocak’ta metro temel atma töreni yapıyor. Anlaşılıyor ki Metroya kavuşmak için Millet ittifakına, İYİ Parti’ye geçmek gerek. Biliyorsunuz AK Parti başaramadığı şeyleri dış güçlere bağlamaya pek seviyor. Buradan soruyoruz acaba başlatamadığınız Metro projesinin sebebi de mi dış güçler? Bizim Konya Metrosuna da dış güçler mi engel oldu” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYİ ŞEHRİN SORUNLARINI GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ

Son olarak Konya Belediye yönetiminin şehrin sorunlarını umursamadığını kaydeden Gökhan Tozoğlu, şunları kaydetti: “Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı şehrin sorunlarını görmeye davet ediyoruz. Sayın Altay gel bir gün sabah ve akşam otobüs duraklarına gidelim, bakalım. Mevcut durum sizin vicdanınızı sızlatmıyorsa, otobüslerde yığılmış insanlar canınızı sıkmıyorsa bildiğinizi yapmaya devam edin. Zaten öyle yapıyorsunuz. Geldiğiniz günden beri ulaşımda bir nebze olsun düzelme olmadı. İstanbul, Ankara belediyeleri ulaşıma ciddi çözümler sunarken siz Konya’da vatandaşlar size oy verdi diye zulmediyorsunuz. Bugün şehrin trafiğini kendi kaderine terk etmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Ne yazık ki şehri yöneten belediye başkanının gündeminde ne ulaşım ne de trafik var. Onun gündeminde sadece takipçileri ve aldığı beğeniler var. Biz sayın başkanı sosyal medyanın sanallığından kurtulup şehrin gerçek gündemine bakmaya davet ediyoruz.”