Konya'da kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı

Konya'da kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı
Konya'da 14 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 10 bin 457 adet gümrük kaçağı tıbbi ürün ve 756 paket gümrük kaçağı emtia ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda Şube ekiplerince yapılan ortak çalışmalar neticesinde, merkez Selçuklu ilçesinde 1 işyerinde ve 1 araçta arama yapıldı.

Yapılan aramalarda 10 bin 457 adet gümrük kaçağı tıbbi ürün ve 756 paket gümrük kaçağı emtia (tütsü, oda ve araç kokusu vb.) ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği diğer operasyonda ise, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Ekipleri tarafından yapılan ortak çalışmalar neticesinde merkez Karatay ilçesinde 1 araçta yapılan aramada 14 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Her iki operasyonda gözaltına alınan 3 şahıs hakkında '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa' muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

aw093047-01.jpg

İlgili Haberler