Konyaspor zirve takibinde yara aldı...

Konyaspor zirve takibinde yara aldı...
Konyaspor, Başakşehirspor ile oynadığı erteleme maçında, 2-1 yenilerek zirve takibinde yara aldı.

Başakşehir, 21. hafta erteleme mücadelesinde Konyaspor’u konuk etti. Ahmet Çalık''ın vefatından sonra ertelenen karşılaşma Başakşehir Fatih Terim stadyumunda tamamlandı. 

GOL PERDESİ 37''DE AÇILDI

37. dakikada sağ kanattan bindiren Michalak, müsait pozisyondaki Soner’i gördü. Bu futbolcu, soldan savunmanın arkasına sarkan Bytyqi’ye pasını çıkardı. Bytyqi, ceza sahasına girer girmek aşırtma bir vuruşla takımını öne geçirdi. 
Başakşehir''den Berkay, ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluştu 3 rakibinden sıyrılıp uzaktan plase bir vuruş çıkardı ancak top az farkla yandan auta gitti.

Başakşehir ikinci yarı başında beraberliği yakaladı
Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride bitiren Başakşehir, ikinci yarı başlar başlamaz ataklara başladı. Rakip ceza alanı içine oyunu çıkan baykuşlar, 49. dakikada golcü oyuncu Gulbrandsen''in attığı golle durumu 1-1''e getirdi.

KONYA ATTI BAŞAKŞEHİR ÖNE GEÇTİ

Konyaspor galibiyet golünü ararken Başakşehir kazandığı topla atağa çıktı. Konyaspor''un tecrübeli oyuncusu Musa Çağıran''ın kendi kalesine attığı gol sonrası Medipol Başakşehir, 1-0 geride olduğu karşılaşmada 62. dakikada 2-1 öne geçmeyi başardı.

DİREK İZİN VERMEDİ

Son dakikalarda risk alarak puan almaya çalışan Konyaspor, 90+3''te Ahmed Hassan gelen ortaya kafa vuruşu yaptı ama direkleri geçemedi. Direkten dönen topu ise Başakşehir oyuncuları ceza alanından uzaklaştırarak tehlikeli atağı sonlandırdı.

SON DURUM

Konyaspor, Başakşehir''e yenilmesinden sonra 49 puanda kaldı ve Trabzonspor ile olan puan farkı 14''e yükseldi. Başakşehir ise kazandığı 3 puan ile 3. sıraya yerleşti ve puanını 46''a yükseldi. Başakşehir, 2. sırada olan Konyaspor ile puan farkını da 6''a indirmiş oldu.

İlgili Haberler