Korecan nedir? Kore dizileri neden çocuklarda bağımlılık yapıyor?

Korecan nedir? Kore dizileri neden çocuklarda bağımlılık yapıyor?
Kore dizilerini hiç izlememiş gibi tekrar tekrar izlemekten sıkılmayanlar için kullanılan Korecan ifadesi bir kez daha gündeme geldi. İstanbul’da son yaşanan olayda Kore’ye gitmek için evden kaçan 3 küçük kız bir süre sonra bulununca dikkatler bir kez daha Korecan’ların üzerinde toplandı.

İstanbul’un Hadımköy ilçesinde dün gece saatlerinde kaybolan 3 küçük kız bir süre sonunda parkta bulundu. Arnavutköy Çocuk Büro Amirliği''nde ailelerine teslim edilen küçük kızların Kore’ye gitmek için evden kaçtıkları öğrenildi.

Hadımköy''de evlerinden piknik yapmak için çıkan 2''si kardeş 3 kız E.T.Y (15), E.Y. (13) ve N.M (11) dün akşam saatlerinde bir anda kayboldu. Üç kız, kayboldukları anlaşıldıkları anda aileleri, çevredekiler ve polis tarafından her yerde arandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kızları bulmak adına özel bir birlik oluşturuldu. Özel ekibin çalışmaları kapsamında 3 kız akşam saatlerinde, Avcılar ile Küçükçekmece arasında ki bir parkta bulundu. Geceyi Avcılar sahilde geçirdikleri belirtilen 3 kızın Kore dizilerinden etkilenerek Kore''ye gitmek istedikleri için evden çıktıkları öğrenildi.

Korecan Nedir?

Korecan ifadesi Kore dizilerini hiç izlememiş gibi tekrar tekrar izlemekten sıkılmayanlar için kullanılır.

Kore Dizileri Neden Bağımlılık Yapıyor?

Kore dizilerinin bağımlılık yapmasının en önemli nedenlerinden birisi de sadeliğidir. Hollywood ve diğer ülke dizilerinin çoğunda yaygınlıkla kullanılan kaba sahneler, şiddet ya da küfürü Kore dizilerinde bulmak çok zordur. Bu sahnelerin barındığı Kore dizileri de özellikle küçük yaştaki kızları etkisi altına almaktadır.