Korona o ülkeyi 3 haftada dize getirdi!

Korona o ülkeyi 3 haftada dize getirdi!
İspanya, korona virüs salgınında 3 hafta gibi kısa bir süre içerisinde nasıl dize geldiğini tartışıyor.

Merkez üssünün Avrupa'ya kaydığı korona salgınında İtalya'dan sonra en çok etkilenen ülke İspanya oldu. Üç hafta önce ülke genelinde 430 korona virüs vakasnın olduğu İspanya'da  vaka sayısı 49 bin 500'e ölü sayısı ise Çin'i geçerek 3 bin 647'ye yükseldi. Üstelik en büyük sorun virüse yakalananların yüzde 14'ü sağlık çalışanı.

Çin, İtalya ve İran korona virüs (Covid-19) önlemlerini artırarak, kentleri karantina altına alırken Avrupa'nın güney ülkesi İspanya'da 7 Mart'da ülke genelinde Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak için yüz binlerce insan sokaklara akın etti. Yine aynı günlerde ülkedeki aşırı sağcı Vox partisi başkent Madrid'de protesto gösterisi yapmak için 9 bin kişiyi bir araya topladı.

Ülke genelinde bütün bunlar yaşanırken, İspanya'nın kuzeyinde La Rioja bölgesinde yetkililer zor kararlar almak için çaba harcıyordu. İspanya'nın Bask bölgesinde korona virüs vakaları görülmüş ve yetkililer tedbir almak için Haro isimli küçük bir kasabayı karantina altına almıştı. İspanya genelinde 430 corona virüsü vakası vardı ve bu vakaların 60'ı toplu olarak bir cenaze törenine katıldıkları için Haro kasabası karantinaya alınmıştı.

KORONA VİRÜS VAKALARININ YÜZDE 14'Ü SAĞLIK ÇALIŞANI

Ülke genelinde önlem almakta geç kalan İspanya bugün itibariyle 49 bin 500 virüs vakasıyla dünya genelinde 4'üncü olurken, 3 bin 647 ölümle Çin'i geçerek, İtalya'nın ardından ikinciliğe yükseldi. İspanyol hükümeti hastane ve sağlık çalışanlarına yeterli tıbbi ve koruyucu malzeme sağlamamakla suçlanıyor. Maske, koruyu elbise gibi tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle korona virüs vakalarının yüzde 14'ü sağlık çalışanlarından oluşuyor.

Başkent Madrid'in en büyük buz pisti, morga dönüştürülürken, ülkenin en büyük konferans salonu hastaneye çevrildi. Bütün bunlar olurken, İspanya genelinde baharın da gelmesiyle birlikte insanlar günlük yaşamlarından taviz vermeyerek, kafeleri, barları, restoranları doldurmaya devam etti. Piknik yapmak için parklarda toplandılar.