Korona virüs aşısı olan turizm çalışanı sayısı açıklandı

Korona virüs aşısı olan turizm çalışanı sayısı açıklandı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizm sezonunun başlamasına kısa bir süre kala 300 bin turizm çalışanının yeni tip korona virüs aşısı yaptırdığını açıkladı. Turizmcilerin üçte ikisinin aşılandığını ifade eden Alpaslan, tüm sektör çalışanlarının aşılamasının haziranda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

AA''da yer alan habere göre, Türkiye''de yaz turizminin başlamasına kısa bir süre kala turizm çalışanlarının aşılama süreci devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da sürece dair açıklamalarda bulundu.

"300 BİN TURİZM ÇALIŞANI AŞILANDI"

Bakan Yardımcısı Alpaslan, "Aşı tedarikine göre, tüm turizm çalışanları haziran sonunda aşılanmış olacak. Şu an yaklaşık 300 bin turizmcimiz aşılandı. Turizmcilerin üçte ikisinin aşılandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Rusya ile uçuş trafiğinin açılmasının Türkiye açısından ve Türk turizmi açısından son derece önemli olduğunu belirten Alpaslan, "En kısa zamanda Rusya ile uçuş trafiğinin başlamasını arzu ediyoruz. Buna yönelik çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor" dedi.

BAKAN ERSOY AÇIKLAMIŞTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının ev sahipliğinde Antalya''nın Belek Turizm Merkezi''ndeki bir otelde düzenlenen "Turizm İçin Güvenlik" tanıtım organizasyonu programında konuşan Bakan Ersoy, tüm turizm çalışanlarının mayıs sonuna kadar aşılanacağını söylemişti.

İlgili Haberler