Korona virüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Hasta sayısı sıfırlanacak mı? Türkiye'deki hasta sayısı neden arttı?

Korona virüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Hasta sayısı sıfırlanacak mı? Türkiye'deki hasta sayısı neden arttı?
Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Serhat Ünal, korona virüs hasta sayılarının sıfırlanıp, sıfırlanmayacağı hakkında konuştu.

İşte en çok merak edilen sorunun cevao

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, korona virüs salgını hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Virüs hakkında en çok merak edilen soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Ünal, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamalarına göre dünyada en yüksek hastaların olduğu günlere gelindiğini ve tehdidin henüz geçmediğine dikkat çekti. 

Günde 106 bin hastadan bahsedilirken şimdi günde 130 bin hastadan bahsedildiğini söyleyen Prof. Dr. Ünal, şunları söyledi:

Bu, bizim ait olduğumuz kuzey yarım kürede artık yavaşlama trendinde. Avrupa tarafına baktığımızda zaten daha küçük nüfuslu ülkelerde çok büyük problem yoktu.

Bizim gibi daha büyük nüfuslu ülkelerde bir problem var. Havaların değişimiyle beraber hastaların sayısı güney yarım küreye geçti. Brezilya, Peru, Şili, Güney Afrika gibi ülkeler hızla yüksek rakamlara ulaşıyor; ama kuzey yarım kürede de daha piki tamamlamamış ülkeler var.

 - Dünyada böyle giderken bizde sıfırlamak kolay değil; ama bizde düşüş trendi devam ediyor. 900’lü rakamlarda maalesef bir takılma oldu; ama yoğun bakımda, entübe olan hastada ve taburcu olan hasta sayısında kötü rakamlarda değiliz. Kaybedilen hasta sayısı giderek düşüyor. Bu çok iyi bir şey.