Korona geçirenlere yeniden 2. doz hakkı verildi. Randevular açıldı

Korona geçirenlere yeniden 2. doz hakkı verildi. Randevular açıldı
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından korona geçirenlere uygulanacak aşılarla ilgili yeni bir karar çıktı. Korona geçirenlere 2. doz aşı uygulanacağı açıklandı. Bugün yürürlüğe giren karar sonrası aşı randevuları da açıldı.

Sağlık Bakanlığınca, Koronavirüs Bilim Kurulunun kararı doğrultusunda Kovid-19 geçiren kişilere iki doz yerine tek doz BioNTech aşısı yapılacağı duyurulmuştu. Tek doz aşı kararının ardından tepkiler sonrası geri adım atıldı.

SIRASI GELEN AŞI OLACAK
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu''nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi. Buna göre, koronavirüs geçirip, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara da artık 2. doz yapılacak. Randevuların açıldığı 2. doz aşıda sırası gelenler aşısını olabilecek.

AŞI KİMLİĞİ İÇİN 2. DOZ İSTENİYOR
Avrupa''ya seyahatlerde istenen aşı kimliğinde hastalığı geçirseniz de 2 doz aşı olma zorunluluğu var.

HATIRLATMA DOZU 6 AYDAN 3 AYA İNDİRİLMİŞTİ
Türkiye''de koronavirüse yakalanarak, hastalığı geçirenlerde 6 ay sonra uygulanan aşı geçtiğimiz günlerde 3 aya düşürülmüştü. Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca hatırlatma dozuyla ilgili olarak "Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirildi" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler