Koronada korkutan senaryo. Hayatını kaybedecek insan sayısını endişeliyiz diyerek duyurdular

Koronada korkutan senaryo. Hayatını kaybedecek insan sayısını endişeliyiz diyerek duyurdular
Amerikan Tabipler Birliği Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmada, ülkede yıl sonuna kadar korona ve bağlı ölümlerin 400 bin ve üzeri olacağı iddia edildi.

Live Science’de yer alan habere göre Amerikan Tabipleri Birliği Dergisi’nde dikkat çeken bir araştırma yayınlandı. Söz konusu araştırmada, yıl sonuna kadar Amerika’da korona virüs ve korona virüse bağlı ölüm sayılarının 400 bin ve üzerinde gerçekleşeceği belirtildi.

Araştırmacılar, bugün yayınlanan araştırma kapsamında 2020 yılındaki 5 aylık dönem boyunca Amerika’daki ölüm sayılarını analiz etti. Bilim insanları, analizden çıkan sonuçlara göre yıl sonuna kadarki ölüm sayıları ile ilgili çarpıcı verilere ulaştılar. Verilerden dolayı endişe duyduklarını belirten bilim insanları, gerekli önlemlerin zamanında alınması gerektiğini vurguladılar. 

ÖLÜMLERİN 3'TE 2'Sİ FARKLI NEDENLERDEN 

1 Mart’tan 1 Ağustos’a kadar ülkede korona virüs nedeniyle beklenenin yüzde 20 üzerinde ölüm gerçekleştiğini ve bu sayısının 225 bin 230 insana denk geldiğini açıklayan bilim insanları, ölümlerinin 3’te 2’sinin doğrudan korona virüs ile ilgili olduğunu belirterek, geri kalanının ise korona virüs kaynaklı başka nedenlerden gerçekleştiğini açıkladı.

Virginia Commonwealth'ten Dr. Steven Woolf, ölümlerden bazılarının tanımlanamayan korona virüs enfeksiyonlarından kaynaklı olduğunu belirtirken, bir kısmının da salgına bağlı aksaklıklardan meydana geldiğini aktardı.

EN FAZLA KALP HASTALARI ETKİLENDİ 

Uzmanlar, korona virüs nedeniyle korkup doktora gitmediği için vefat eden önemli bir insan grubu olduğunu da ekledi. Doktorlar, bu insanların arasında en fazla kalp hastaları olduğunu kaydetti.

Bilim insanları, 1 Mart’tan 1 Ağustos’a kadar inceledikleri veriler eşliğinde, yıl sonuna kadar vefat sayısının 400 bin ve üzerinde olabileceğini belirttiler.

Dr. Howard Bauchner, baş editör ve JAMA'nın yönetici editörü Dr. Phil Fontanarosa önderliğinde çalışma kapsamında yazılan baş yazıda da dikkat çeken ifadeler yer aldı. Baş yazıda, yeni vefatlarla birlikte ülkede korona virüsten ölen insan sayısının ikinci dünya savaşında ölen Amerikalı sayısına ulaşabileceği, hatta bu sayıyı geçebileceği kaydedildi. 

Kaynak: Live Science