Koronada vatandaş ona koşu. Talep yüzde 100 arttı

Koronada vatandaş ona koşu. Talep yüzde 100 arttı
Korona virüs salgını nedeniyle vatandaşlar evlere çekilirken, market alışverişleri de artış gösterdi. Yüksek protein değeri ve besleyici özelliğiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olan organik yumurtaya da talep yüzde 100 arttı.

Koronavirüs salgınında uzmanların bağışıklığı güçlendirecek ürünlerin tüketilmesi çağrısının ardından, protein kaynağı olarak bilinen yumurtaya talep yüzde 100 arttı.
Ordu'da, Yumurta Üreticileri Birliği haftalık 1 milyon yumurta siparişi alıyor.
Siparişlerin yüzde 80'ini kendileri karşılayan birlik, kalan miktarı ise il genelinde faaliyette olan üreticilerden temin ediyor. Birlik üyeleri iç piyasanın yanı sıra başta Dubai olmak üzere yurt dışına ihracat yapıyor. 
Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, "Koronavirüs salgını nedeniyle protein kaynağı çok yüksek olan ürünlerin tüketilmesi bilim adamları tarafından öneriliyordu.
Yumurta da protein kaynağı olarak çok değerli bir ürün.
Yumurta tüketimindeki artışın nedenini biz buna bağlıyoruz.
Şu anda talepleri karşılayamayacak düzeydeyiz.
Hem ülke içinden hem de ülke dışından talepler geliyor.
Kendi üreticilerimizin ürettiği yumurtaların yanı sıra dışarıdan da yumurta almak zorunda kalıyoruz"
diye konuştu.

"GÜNDE 1 YUMURTA TÜKETİN"

Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Demetgül de, vatandaşlara günde 1 yumurta tüketilmesi uyarısında bulunarak, "Yumurta anne sütünden sonra bilinen en kaliteli proteinlerden birisidir.
En önemli vitamin ve mineral kaynaklarını içerir. Özellikle demir kaynağıdır. A, D, E vitamini gibi önemli vitaminleri içermektedir. Sağlıklı bir birey mutlaka günde 1 yumurta tüketmelidir.
Yumurta, düzgün bir vücut yapısı, kas yapısını sağlamamızda ve metobolizmanın daha düzenli çalışmasını desteklemektedir"
dedi.