Fenerbahçe Nyon’a çıkarma yaptı

Fenerbahçe Nyon’a çıkarma yaptı
Fenerbahçe Nyon’a çıkarma yaptı

Yanına 10 tanık alarak İsviçre’ye giden sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, 2+1 yıllık cezanın kaldırılması içi

Yanına 10 tanık alarak İsviçre’ye giden sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, 2+1 yıllık cezanın kaldırılması için UEFA Tahkim Kurulu’na savunma verdi. Avukatlar, müfettişin tartışmalı maç sayısını 4’e düşürmesine dikkat çekerken, Disiplin Kurulu’nun teknik hatalarına da vurgu yapıldı

 

UEFA Disiplin Kurulu’nun şike iddiaları nedeniyle verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının ardından Tahkim Kurulu’na başvuran Fenerbahçe, tarihi savunmasını dün verdi. Fenerbahçe Sportif A.Ş Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde özel uçakla İsviçre’ye gitti. Cenevre’ye inen uçakta yer alan yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu, kulüp yetkilisi Tamer Yelkovan, gazeteci Ertuğrul Özkök, futbolcular Orhan Şam, Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge, Korcan Çelikay, avukat Savaş Adalet ve eski futbolculardan Ümit Aydın ile menajer Yusuf Turanlı’nın yöneltilen suçlamaları çürütmek için birçok belgeyle gitmesi dikkat çekti.

 


Müfettişten şok rapor!

 


Disiplin Müfettişi Palacios’un UEFA Tahkim Kurulu’na sunduğu ana delilin 1.etik kurulu raporu ve buna bağlı olarak polis fezlekesinde yer alan yaklaşık 300 tapenin olduğu öğrenilmesi sarı-lacivertlileri şaşırttı. Geçersiz olan 1. etik kurulu raporunun sunulmasını komedi olarak yorumlayan Fenerbahçeli avukatlar, “Ortada geçerli bir etik kurulu raporu varken geçersiz olan bir etik kurulu raporunun istenilen bu ceza talebine dayanak gesterilmesi bir skandaldır. Zaten bu son dakika gelişmesi de bu ceza talebinin dayanaksız olduğunu gözler önüne seriyor” tepkisini gösterdiler.

 


Usul hatası vurgusu

 


Fenerbahçeli yetkililerin duruşmalı savunmada şike yapıldığı iddia edilen futbolculara hiçbir şekilde teklifte bulunulmadığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel yetkili mahkemeler hakkındaki görüşlerini anlattıkları belirtildi. Sarı lacivertlilerin, Disiplin Kurulu kararlarında teknik ve usul hataları olduğunu vurguladıkları, şike yapıldığı iddia edilen maçlarla ilgili Nyon’a giden tanıkların da yazılı ifade verdikleri öğrenildi. Tahkim Kurulu’nun kararını pazartesi vermesi bekleniyor. Kulüplerin CAS’a gitme olasılıkları da bulunduğu için, Avrupa Kupaları kura çekimine katılıp katılmayacaklarına UEFA karar verecek. Şampiyonlar Ligi kuraları 19 Temmuz’da çekilecek.