Kredi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Kredi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?
Kredi, bankalar tarafından ihtiyaç sahiplerine sunulan, nakdi ya da gayrinakdi olabilen bir bankacılık hizmetidir. Kredilerin aynı zamanda satın alma gücünü ifade ettiğini de söyleyebiliriz. Nakdi krediler, toplumda daha fazla bilinen kredi türüdür. Nakit para olarak ihtiyaç sahiplerine iletilen bu krediler, bireysel olarak da faydalanılabilen kredi çeşitleridir.

Gayrinakdi krediler ise para dışında verilen ancak para yerine de geçebilen kredi ürünleridir. Bu krediler bir teminat içerir ve teminat mektubu ya da akreditif şeklinde olabilir. Gayrinakdi kredilerin bireysel kullanım için olmadığını, ticari müşteriler için bankalar tarafından sunulan bir bankacılık hizmeti olduğunu da belirtmeliyiz.

‘‘Peki, kaç çeşit kredi var?’’ sorusunun yanıtı ise oldukça değişkendir. Çünkü günümüzde bankalar, pek çok farklı isimle kredili ürün seçeneklerini müşterilerine sunabiliyor. Genel anlamda bakılacak olursa kredileri 3 farklı grupta incelemek mümkündür. Bunlar;

-Bireysel krediler

-Kurumsal krediler

-Ticari krediler

Halk arasında daha çok bilinen krediler ise bireysel kredilerdir. Bireysel krediler de kendi içerisinde 3 ana grupta ele alınır. Bunlar;

-İhtiyaç kredisi

-Konut kredisi

-Taşıt kredisi

Bu noktada akıllara, eğitim kredisi, tatil kredisi gibi daha farklı kredi isimleri de gelebilir. Bunların çok büyük bir bölümü ihtiyaç kredisi grubunda yer alır. Zira toplumda en çok kullanılan kredi türü de ihtiyaç kredisidir. İhtiyaç kredisinin pek çok farklı durumda kullanılabildiğini belirtebiliriz.

Kimi zaman bankalardan alınan konut ya da taşıt kredisi kişinin ihtiyacını tam olarak karşılayamıyor. Bu durumda devreye ihtiyaç kredisi giriyor ve kalan meblağ da bu kredili ürünle tamamlanabiliyor. Kimi zaman da beklenmedik durumlar karşısında kişinin geliri, giderlerini karşılayamıyor ve devreye yine ihtiyaç kredisi girebiliyor. Taşınmak isteyenler, yurt dışına seyahat etmeyi planlayanlar, herhangi bir konuda özel eğitim almak isteyenler gibi çok sayıda kişinin hayatının belirli dönemlerinde bu kredili üründen faydalandığını belirtebiliriz.

İhtiyaç Kredisi Almanın Yolu Ne?

Öncelikle bir banka seçimi yapmalısınız ve en avantajlı kredi seçeneklerini sunan bankaya yönelmenizde fayda var. Enpara.com ihtiyaç kredisinde de en sık tercih edilen adres oluyor. Çünkü gayet düşük faiz oranları eşliğinde kredi kullanmak mümkün olabiliyor. Ayrıca ihtiyaç kredisini almak gayet kolay oluyor ve dosya masrafı kesintisi de yapılmıyor. Bu konuda diğer detayları incelemek isteyenler Enpara.com adresine uğrayabilir.