Kritik toplantı sona erdi! Merkez Bankası, BDDK ve bankacılar toplanmıştı

Kritik toplantı sona erdi! Merkez Bankası, BDDK ve bankacılar toplanmıştı
Merkez Bankası, BDDK ve bankacılar, piyasada yaşanan olağanüstü dalgalanmaları görüşmek amacıyla bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben bugün bankacılar ile bir araya geldi. Görüşme saat 19:00'da başladı. 

Türkiye Bankalar Birliği'nin Etiler'deki merkezinde yapılan toplantıya Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankalardan yetkililer katıldı.

AÇIKLAMANIN YARIN YAPILACAĞI BEKLENİYOR 

3 saat süren toplantıda; pandemi döneminde ekonomi yönetiminin aldığı önlemler ile paralelinde yapılan uygulamaların ele alındığı ve bu durumun piyasalara etkileri hususunda görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. 

Görüşmeye ilişkin detayla resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

TOPLANTIYLA BİRLİKTE DOLARDA HAREKETLİLİK 

Piyasalar bugün olağanüstü bir günü geride bıraktı. Dolar/TL 7.30'u aşarak tarihi rekorunu kırarken euro/TL kuru 8,60'ı aşarak tarihi zirvesini gördü. Akşam saatlerinde Merkez Bankası'ndan faiz artırım sinyali gelirken Merkez ve BDDK başkanlarının bankalar ile görüşecek olması haberi dolar kurunun tekrar 7.20'li seviyelere çekilmesine neden olmuştu. 

istanbulda-ekonomi-zirvesi-yapildi-3664-dhaphoto1.jpgistanbulda-ekonomi-zirvesi-yapildi-3664-dhaphoto2.jpgistanbulda-ekonomi-zirvesi-yapildi-3664-dhaphoto3.jpg