Kulüpler Birliği'nde kritik toplantı

Kulüpler Birliği'nde kritik toplantı
Yeni sezon öncesi Kulüpler Birliği'nin yapacağı kritik toplantı yarın yapılacak. Saat 15.00'te başlayacak olan toplantı sonrası önemli açıklamalar yapılması bekleniyor.

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri yarın İstanbul''da bir araya gelecek. Yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş''ta bulunan Conrad İstanbul Bosphorus''ta yapılacak toplantı saat 15.00''te başlayacak.

BİRÇOK KONU NETLİK KAZANACAK

Toplantıda TFF''nin yabancı oyuncu kontenjanı, küme düşme statüsüyle ilgili kararları ve harcama limitlerinin konuşulması bekleniyor.

"KÜME DÜŞME İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ"

Bazı kulüplerin küme düşmenin kaldırılması yönündeki isteklerini ilettiklerini söyleyen Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi; "Bir diğer konu da küme düşmeyle ilgiliydi. Küme düşme konusu da bizimle konuşulmadan alınmış bir karardır. Yapacağımız toplantıda hepsini konuşacağız." demişti.

"LİMİTLERİN GEVŞETİLMESİ LAZIM"

Harcama limitleriyle ilgili de konuşan Ahmet Nur Çebi; "İki senedir verilen limitler var. %15 ver %30''luk süreçleri geride bıraktık. Artık bunların olmayacağı bir döneme giriyoruz. Geçen seneler kaybettiğimiz ülke puanları var. Bunu yukarı taşımak için limitlerde hoşgörü ve önümüzün açılması konusunda taleplerimizi ilettik. Kurul bizi dinledi. Alternatiflerimizi ilettik. Kurul bizi dinledi. Karar verecek. Bankalardan kredi alan kulüpler var. Bu kredilerin getirdiği sınırlamalar var. Avrupa''da iyi yarışabilmek için önümüzün açılması lazım. Sıkıntılarımızı ilettik. Limitlerin gevşetilmesi lazım. Yayıncı kuruluşla ilgili sürekli indirim talebi geliyor. Bu taleplerin bizi sıkıntıya soktuğunu, bununla ilgili taviz vermeyeceğimizi bildirdik." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler