'Kur Korumalı Mevduat’a para yatıranlar her 1 dolar için yaklaşık 2 TL kazanıyor' İsmail Saymaz bu paraların nasıl ödeneceğini açıkladı

'Kur Korumalı Mevduat’a para yatıranlar her 1 dolar için yaklaşık 2 TL kazanıyor'  İsmail Saymaz bu paraların nasıl ödeneceğini açıkladı

 

Ekonomideki sıkıntılar tüm hızıyla devam ederken, sabah saatlerinde Dolar 15 TL’yi gördü.

Dolar’ın Türk Lirası karşısındaki yükselişi akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Lirasının yabancı paralar karşındaki aşırı değer kaybetmesi üzerine 20 Aralık 2021 tarihinde “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” sistemine geçildiğini açıklamıştı.

24 Aralık 2021 tarihinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Lirası mevduatını dövize çevirmeyenlerin, döviz kurunun yükselmesi karşısında uğrayacakları kur farkı zararının Hazine tarafından karşılanacağı duyurulmuştu.

DOLAR 15 TL’Yİ GÖRDÜ İSMAİL SAYMAZ’DAN TEPKİ

Gazeteci İsmail Saymaz Dolar’daki artış sonrası sosyal medya hesabından Kur Korumalı Mevduat’ta 1 doları olanların yaklaşık 2 TL kazandığını yazarak şu paylaşımı yaptı “Dolar 15 TL’yi gördü. Üç ay önce Kur Korumalı Mevduat’a para yatıranlar kur-faiz farkından kaynaklı her 1 dolar için yaklaşık 2 TL kazanıyor. Bu para nerden ödenecek? Dolara yatıracak parası olmayan milyonlarca dar gelirlinin vergilerinden.”

İlgili Haberler