Kur’an kursu hocası öğrencisini demir sopayla dövdü. 12 yaşındaki çocuğun kolunu kırdı. Aile şikayetçi olmadı

Kur’an kursu hocası öğrencisini demir sopayla dövdü. 12 yaşındaki çocuğun kolunu kırdı. Aile şikayetçi olmadı
Kayseri'de müftülüğe bağlı bir Kur’an kursundaki hoca, çocukları demir sopayla dövdü. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Yavuz Ç., serbest bırakıldı.

GercekGundem.com'dan Furkan Karabay'ın haberinde yer alan bilgilere göre; Kayseri’nin Hacılar ilçesinde, müftülüğe bağlı Kur’an kursunda görevli olarak çalışan Yavuz Ç, çocukları demir sopayla dövdü.

Ailenin şikâyeti üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yavuz Ç. hakkında soruşturma başlatıldı.

“ELİNDEN KAÇARAK KURTULDUM, ARKADAŞIMIN KOLU KIRILDI”

Saldırıya uğrayan 12 yaşındaki çocuk, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, yatılı Kur’an kursunda görevli olan Yavuz Ç.’den ders çalışmak için arkadaşıyla izin istediğini bir süre sonra dinlendiği esnada darp edilmeye başlandıklarını ifade etti.

Yavuz Ç. tarafından vücudunun çeşitli yerlerine demir sopayla vurulduğunu anlatan 12 yaşındaki çocuk, arkadaşının ise kolunun darbeler sonucu kırıldığını belirtti.

“Elinden kaçarak kurtuldum” diyen çocuk, ailesinin kolu kırılan arkadaşının ebeveynleriyle iletişime geçtiğini ancak şikayetçi olmak istemediklerini söylediklerini belirtti.

SERBEST BIRAKILDI

Hem emniyette hem de savcılıkta ifade veren Yavuz Ç. ise kursta bir öğrencisine sopayla “hafifçe” vurduğunu savundu.

Yavuz Ç., savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle 15 Eylül’de, Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte savunmasını veren Yavuz Ç., çocuğa “hafifçe” vurduğunu başka bir eylemde bulunmadığını öne sürdü.

Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği, çocuğa şiddet uyguladığını kabul eden Yavuz Ç. hakkındaki tutuklama talebini reddetti.

Mahkeme, Yavuz Ç.’yi ev hapsine mahkûm etti.

İlgili Haberler