Fikret Orman cezanın ertelenmesini talep etti

Fikret Orman cezanın ertelenmesini talep etti
Fikret Orman cezanın ertelenmesini talep etti

UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği Avrupa’dan 1 yıl men kararı için Tahkim Kurulu’na başvuran Beşiktaş’ın

UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği Avrupa’dan 1 yıl men kararı için Tahkim Kurulu’na başvuran Beşiktaş’ın başkanı, tarihi duruşmada “Ceza verilecekse en azından ertelensin” dedi. Nyon’dan umutlu dönen siyah beyazlılar hakkındaki karar pazartesi günü açıklanacak

 

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyet, UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasına yapılan itiraz için Tahkim Kurulu’nda savunma verdi. İsviçre’nin Nyon kentinde UEFA Genel Merkezi’nde yapılan duruşmaya kulüp adına, başkan Fikret Orman, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen katılırken, İsviçreli hukuk bürosu yetkilileri de duruşmada hazır bulundu. Avukat Ömer Durak ise Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu adına duruşmaya katıldı.

 


İbrahim Akın gol attı

 


Sabah 10.30’da başlayan duruşmada söz alan başkan Orman’ın, “Dosyamız Fenerbahçe ile aynı anda görüldü ancak bizim hiçbir yöneticimiz TFF kurullarında ceza almadı. İstanbul BB ile oynadığımız kupa finali öncesinde İbrahim Akın ile şike pazarlığı yaptığımız iddia ediliyor. Bu görüşme maçtan 1 ay önce yapıldı ve tüm gazetelerde haber oldu. Adı geçen futbolcu ise maçta 1 gol ve 1 asistle oynadı. Suçumuz yok. Ancak en kötü ihtimalle cezamızın 5 yıl ertelenmesini talep ediyoruz” dediği öğrenildi. 

 


Devler Ligi’ne gidebilir

 


TFF yöneticisi Cengiç Zülfikaroğlu ile TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay ve Mertay Kugay ile Burak Öder’in de Beşiktaş’ın duruşmasına tanık olarak katılmaları dikkat çekti. Tahkim Kurulu, Beşiktaş hakkındaki nihai kararını pazartesi günü verecek. Karar onanırsa siyah beyazlılar CAS’a başvurarak ceza hakkında tedbir kararı aldırmaya çalışacak. Ancak ceza iptal edilir ya da ertelenirse ve Fenerbahçe’nin de cezası kaldırılmazsa bu kez Beşiktaş sıralama gereği Avrupa Ligi yerine Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele edecek.

 

Savunmamız çok iyiydi

 

Duruşma sonrasında kısa bir açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Sonucu bildiğimiz bir şey yok. İyi bir savunma yaptık. Kura çekiminden önce gerekli kararı açıklarlar. Bizim umudumuz kararın pozitif olması. 19 Temmuz’da kura çekimi var. Karar bu tarihten önce açıklanır. Savunmaya katılan arkadaşlarımızın gelmesi iyi oldu” dedi.

 

..Ve Beşiktaş sahaya çıkıyor

 

Almanya’da kamp çalışmalarını sürdüren teknik direktör Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını bugün 19.30’da Alman ekibi St. Pauli ile yapacak. Bu karşılaşmanın ardından Almanya kampını tamamlayarak İstanbul’a dönecek olan siyah beyazlılar, 3 günlük iznin ardından 16 Temmuz’da tekrar toplanacak ve 17 Temmuz’da Avusturya’nın Lienz kentine giderek, yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek. Öte yandan kulüpten yapılan açıklamada yeni transfer Pedro Franco’nun vize işlemlerinin yeni tamamlandığı ve futbolcunun ikinci kamp döneminde takımla çalışmalara başlayacağı ifade edildi.